Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Merkez Organize Sanayi Bölgesi (OSB), ben oda başkanı olana kadar zarardaydı. Ben oda başkanı olduktan sonra, kara geçti. ‘Hayır’ diyen birisi varsa, çıksın kürsüye söylesin ben de oda başkanlığından istifa edeyim” dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekim ayı olağan meclis toplantısı öncesi Davut Altan Meclis Salonu’nda ilk olarak 6552 sayılı kanun kapsamında borçların yeniden yapılandırılması ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı uzmanları tarafından sunumlar yapıldı. Yapılan sunumlara Samsun Sosyal Güvenlik İl Müdür Vekili Ünal Kaya ve Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul da katıldı.

Sunumların ardından Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında meclis toplantısına geçildi. Meclis toplantısı öncesi gündem dışı görüşmelerde söz alan meclis üyeleri Koray Uludoğan ve Murat Keskin, yönetime yönelik eleştirilerde bulundu.

Eleştirilere cevap veren Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Arkadaşlarımız bizi eleştirdi. Neden eleştirildim onu da bilmiyorum. Beş senede benim Samsun TSO’ya neler kazandırdığım ortadadır. Siz bunu anlamıyorsanız ben ne yapayım? Odaya 150 dönüm arazi kazandırdım. Cebimden almadım ama benim büyük çabam olmuştur. Bunu yarın gerçekten göreceğiz. Ben burada olurum olmam. Bizim iştiraklerimiz vardır. Bizim de iştiraklerimiz var. Siz başka şeyleri eleştirin beni eleştirmeyin. Odamızın dış cephesi kötü ve benim de içim acıyor. Ama yapılan fizibilitelerde 2 milyon para harcayacağımız görünüyor. Bu, size gelen aylık bildirimlerde var. Biz odanın yerini aldık. Alana kadar herkes alkış tuttu. Şehrin merkezinde bir yerde aldık. Benim de içim el vermiyor orada yapmak. Yorgana göre ayak uzatacağız. Paramız yok, nasıl girelim şu anda. Arkamdan kimseye laf söyletmem. Ben kimsenin parasını yemem, yedirtmem de. Sen bana meclisten karar verdin. Ben o yetki dahilinde görev yaparım. ‘Yaptırın’ deyin yeni binayı, elimizdeki imkanlarla yaptıralım. Ama yazık olur. Şehir merkezinde böyle bir yer yok. İştiraklerimiz zarar etmedi. Örnek olarak merkez OSB, ben oda başkanı olana kadar zarar içerisindeydi. Ben oda başkanı olduktan sonra, kara geçti. ‘Hayır’ diyen birisi varsa, çıksın kürsüye söylesin, ben de oda başkanlığından istifa edeyim. Arkadaşlar beni eleştirirken hesap yapın. Düne kadar benim yanımdaydınız. Senelerdir burada yönetimdeydiniz. 4 senedir eleştiri almadım da, şimdi neden yalan ve yanlış eleştiri yapıyorsunuz. Ben bunu kabul edemiyorum” diye konuştu.

Başkan Murzioğlu’nun konuşmasından sonra meclis, görüştüğü gündem maddelerini oylayarak karara bağladı.