Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, "6 Aralık 2012 tarihinde hizmete giren Koza Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezimize bu güne kadar şiddete maruz kalan 3 bin 735 kadın ve 114 erkek başvurdu" dedi.

Samsun’da 6 Aralık 2012 tarihinde hizmete giren Koza Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nde şiddet mağduru olarak başvuranların sayıları hakkında açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, KOZA’nın açıldığı günden bugüne kadar şiddet mağduru olan 114 erkek ve 3 bin 375 kadının başvurduğunu söyledi. Müdür Balcı, "6 Aralık 2012 tarihinde hizmete giren Koza Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezimize bu güne kadar şiddete maruz kalan 3 bin 735 kadın ve 114 erkek toplam 3 bin 849 kişi başvurdu. Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından hizmet verilen şiddet uygulayan sayısı ise toplamda 211 kişidir. Bunlardan 204 kişi erkek, 7’si ise kadındır" diye konuştu.

Şiddeti önlemek için sürekli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, "Şiddetin önüne geçebilmek ve şiddet konusunda farkındalık sağlamak amacıyla ilimiz ve ilçelerimizde İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, İl Emniyet Müdürlüğümüz, İŞKUR ve Samsun Barosu ile sürekli koordinasyon içerisinde çalışarak eğitim ve seminerlerde bulunuyoruz. Bu bağlamda Samsun’da 6 bin 71 kişiye ulaştık" şeklinde konuştu.