Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdür Vekili Tekin Balcı, “İstihdama yönelik çalışmalar kapsamında Samsun’da başvurusunu aldığımız 178 şehit yakını ve gazimizin, 20 farklı kuruma ataması gerçekleştirildi” dedi.

Şehit yakınları ve gazilerin istihdamı konusunda bilgi veren Tekin Balcı, önemli açıklamalarda bulundu. Şehit yakınları ve gazilerin istihdamı için verdikleri başvuru sürecini anlatan Balcı, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, şehit yakınları ve gazilerin istihdamına yönelik çalışmalar kapsamında Samsun ilimizde öncelikle başvuruların değerlendirilmesi amacıyla toplam şuana kadar 268 başvuru aldık ve dosyaları hazırladık. Hazırlanan dosyalar il bazında oluşturduğumuz hak tespit komisyonunda görüşüldü. Hak Tespit Komisyonu Vali Yardımcımızın başkanlığında, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürümüz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü olarak biz ve ilgili dosyalarla ilgilenen bir arkadaştan oluşuyor. Dosyalar görüşüldükten sonra tamamlanan eğer bir eksik evrak yoksa Ankara’ya bakanlığımıza gönderdik. Bakanlığımız tarafından yapılan ikinci bir inceleme ile Devlet Personel Başkanlığı’na gönderildi. Devlet Personel Başkanlığı’na ulaşan dosyalarımızdan şu ana kadar Samsun’da 178 şehit yakını ve gazimizin ataması gerçekleştirildi. Ataması gerçekleştirilen ve göreve başlayan şehit yakını ve gazilerimiz 20 farklı kurumda göreve başlamış durumdalar. Kendilerine hayırlı olsun diliyoruz” diye konuştu.

ÇALIŞMALARA AYNI HIZDA DEVAM

Başvuruların hala devam ettiğini söyleyen Balcı, “Hazırlanan dosyalarımız aynı şekilde komisyonumuzdan geçtikten sonra bakanlığımıza iletiliyor ve onların da ataması en yakın zamanda gerçekleştirilecek. Biz çalışmalarımıza aynı hızda devam edeceğiz, şehit yakınlarına ve gazilerimize yardımcı olmaya devam edeceğiz. Hem istihdama yönelik çalışmalarda hem sosyal ekonomik ve diğer kültürel anlamdaki etkinlikler kapsamında faaliyetlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.