Samsun Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak hazırladıkları ‘Samsun’un Evliya Çelebileri’ ve ‘Samsun Yıldızlarını Ödüllendiriyor’ projelerinin protokol imza törenini gerçekleştirdi.

Samsun Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ‘Samsun’un Evliya Çelebileri’ ve ‘Samsun Yıldızlarını Ödüllendiriyor’ projelerinin protokol imza törenine Samsun Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, ilçe milli eğitim ve ilçe gençlik merkezi müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hazırlanan projelerin amaçlarının öğrencilere ve gençlere faydalı olacağından bahseden Samsun Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, emeği geçen tüm personellere teşekkür ettiler.

Hazırlanan ‘Samsun’un Evliya Çelebileri’ projesi kapsamında 17 ilçede görev yapan sosyal bilgiler ve coğrafya öğretmenleri kendi bölgeleri dışında gezi ve gözlem etkinliğine katılacaklar. ‘Samsun Yıldızlarını Ödüllendiriyor’ projesi kapsamında da 2014 TEOG Sınavı’nda derece yapan Terme-Fatih Ortaokulu, İlkadım-Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu ve Bafra-Cumhuriyet Ortaokulu’nda öğretmen ve öğrencilerden oluşan 45 kişi Bursa ve Çanakkale gezisine katılacak.

Her iki kurum müdürü arasında imzalanan protokolün ardından başarı elde etmiş sporculara ve öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesinin arıdan günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.