Atakum Belediyesi Satranç Kulübü tarafından düzenlenen, yerli ve yabancı 113 sporcunun katıldığı “2. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası” başladı.

Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde 19-21 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası’nda 1200 UKD ve üstü olan Türkiye’nin farklı illerinin yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan ve Özbekistan’dan yaşları 8 ila 60 yaş arası toplam 113 oyuncu katıldı.

Türkiye’de son yıllarda satranca büyük bir ilgi olduğunu söyleyen Turnuva Direktörü Hayrettin Yılmaz, satranç oyununu Karadeniz’de ve Samsun’da yaygın hale getirmek için çalışmalar sürdürdüklerini söyledi. Yılmaz, “19-21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlediğimiz ödüllü satranç turnuvasına gösterilen ilgiliden memnunuz. Bu sayıyı daha da arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ülkemizde bu tarz turnuvaların düzenlenmesi için fazla bir alan yok. Türkiye Satranç Federasyonu bu anlamda ülke genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu yarışmamızda ilk 10’a giren tüm katılımcılarımıza çeşitli toplamda 10 bin lira ödül vereceğiz. Ayrıca bu alanın bize tahsis edilmesinde büyük emeği olan belediye başkanımız İshak Taşçı’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

6 yaş ile 60 yaş arası katılımın olduğu turnuvada her oyuncunun yapacağı 7 maç sonrasında, topladığı puanlarla sıralamada yer alacağı bildirildi.

2. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası’nın teknik toplantısına katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise turnuvaya dahil olan tüm katılımcılara başarılar dileyerek teşekkür etti.