Samsun Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Nazmi Gedikli, Sanayi Sicil Belgesi olmayan firmaları Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne en geç 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt olmaları konusunda uyardı.

İmalat yapan her sanayi kuruluşun yasa gereği Sanayi Sicil Belgesi almak zorunda olduğunu belirten Samsun Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Nazmi Gedikli, “İl Müdürlüğümüzden Sanayi Sicil Belgesi alan işletmeler elektrik enerjisini yüzde 30’a kadar indirimli kullanmaktadırlar. Ayrıca ihraç kaydıyla mal teslimlerinde, KDV tecil-terkin işleminden faydalanarak KDV ödememektedirler” dedi.

Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne kayıt olmayanlara idari para cezası uygulanacağını ifade eden Gedikli, “6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği sanayi işletmelerinin üretime başladıkları tarihten sonra 2 ay içerisinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne kayıt olmaları zorunludur. 2 Ağustos 2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunun 2. maddesi ile 6498 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nda değişiklik yapılmıştır. Yapılan bu değişiklikle sanayi siciline kayıt olmayan sanayi işletmeleri 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt işlemini tamamlamaları halinde, idari para cezası uygulanmayacaktır” diye konuştu.