Samsun Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü Ünal Kaya, “İl Müdürlüğümüzün yeni hizmet binasının temelini inşallah 2015 yılı içerisinde atacağız” dedi.

SGK İl Müdürü Ünal Kaya, 2015 yılında faaliyete geçirilmesi planlanan Kavak, Havza, Ladik ve Vezirköprü ilçelerinde yapımı devam eden sosyal güvenlik merkezi inşaatlarını yerinde inceledi. İlçelerde devam eden kurumunun inşaatlarını gezen İl Müdürü Ünal Kaya, açıklamalarda bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Ünal Kaya, “Sigortalı, işveren ve hak sahiplerine çağdaş, verimli, kaliteli, doğru, hızlı adil ve kesintisiz hizmetin sunulması ve sorunların yerinde çözümlenmesi amacıyla Havza ve Vezirköprü ilçelerinde kiralık binalarda hizmet veren sosyal güvenlik merkezlerimiz yeni binalarda hizmet verecek. Kavak ve Ladik ilçelerinde inşaatları devam eden hizmet binalarımız, 2015 yılının ilk aylarında faaliyete geçmesi planlanmaktadır” dedi.

Samsun’da mevcut durumda 11 sosyal güvenlik merkezi bulunduğunu dile getiren Kaya, "Sigortalı ve genel sağlık sigortalısı, iş yeri sayısı, işlem yoğunluğu dikkate alınarak kurumumuz hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, sigortalı işveren ve hak sahiplerine kesintisiz hizmetin sunulması, sorunların yerinde çözümlenmesi amacıyla Kavak ve Ladik ilçelerimizde de sosyal güvenlik merkezlerimiz faaliyete başlayacaktır. Böylece Samsun’da sosyal güvenlik merkez sayımız 11’den 13’e yükselecektir. Artık hizmeti ayağa götüreceğiz" diye konuştu.

İl Müdürlüğü hizmet binasının inşaat çalışmalarının da devam ettiğini belirten Kaya, "Çalışanlarımızın daha rahat hizmet verebilmeleri, hem de vatandaşlarımızın daha güzel ortamlarda hizmet alabilmeleri için kurum binalarımızı da modernize ediyoruz. Bu kapsamda da İl Müdürlüğümüzün yeni hizmet binasının temelini inşallah 2015 yılı içerisinde atacağız" şeklinde konuştu.

Yapılandırma süreci ile ilgili de bilgi veren Kaya, SGK’ya olan borçlar için başvuru süresinin 2 Şubat 2015 tarihine kadar uzatıldığını, borcunu yapılandırmak isteyen vatandaşların biran evvel Samsun SGK İl Müdürlüğü’ne veya sosyal güvenlik merkezlerine müracaat etmesi gerektiğini kaydetti.