Samsun Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yapılandırma başvuru süresinin 31 Aralık 2014 tarihinde son bulacağı, genel sağlık sigortası prim borcu olanlar için ise bu sürenin 30 Nisan 2015 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

‘Torba Yasa’ diye bilinen 6552 sayılı Kanun ile Sosyal Güvenlik Kurumu bazı alacaklarını yeniden yapılandırılması kapsamında bu kanundan faydalanmak isteyen vatandaşlar, borçlarını yapılandırmak için Samsun İl Müdürlüğü’ne gelmeye devam ediyor. Sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası primi, isteğe bağlı sigorta ve topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı ile ek karşılık primi borcu olan vatandaşlar için 1 ay önce başlayan ve hale devam eden borç yapılandırması süresinin sene sonu itibariyle dolacağı için SGK İl Müdürlüğü vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Yapılan açıklamada, “Prim borçlarından dolayı sağlık hizmetlerinden faydalanamayanlar, borçlarını yapılandırılmaları halinde 60 günden fazla prim borçları bulunmamak kaydıyla borçlarının ilk taksitini ödemelerinden sonra eş ve çocukları ile birlikte sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayacak, borçlarını yapılandıran işverenlerin borcu yoktur yazısı alabilecektir. İşverenler bu borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemlerine uğramayacak teşviklerden yararlanabilecektir. Samsun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak yasa kapsamında yapılacak olan başvuruları en kısa sürede sonuçlandırabilmek için gerekli bütün hazırlıkları yapılmış bulunmaktadır. İlkadım, Atakum, Canik, Bafra, Çarşamba, Terme, Havza, Vezirköprü, Alaçam ilçelerinde bulunan sosyal güvenlik merkezleri ve il müdürlüğü hizmet binasında başvurular alınmaktadır” denildi.