Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi tarafından SKG İl Müdürlüğünde “organ bağışı ve nakli” konul eğitim düzenlendi.

Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi (BKM) Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, Samsun SGK İl Müdürlüğü çalışanlarına organ bağışı ve organ naklinin önemi konusunda eğitim verdi. Dr. Mehmet Kazak, organ yetmezliklerinin ölümcül sonuçlara yol açtığını, tedavinin ancak organ nakli ile mümkün olduğunu ve organ nakli için de organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Organ bağışı hayattayken alınması gereken önemli bir vasiyet kararıdır” dedi.

Eğitim sonrasında hizmet binası girişinde çalışanlara ve vatandaşlara yönelik Kızılay kan bağışı ve organ bağışı stantları birlikte açıldı. SGK İl Müdürü Ünal Kaya açılan stantta organ bağışçısı oldu.

Stantta, Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkez Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak ve Organ Nakil Koordinatörü Abdullah Kula tarafından başvuranlara bilgilendirmeler yapıldı. Gün boyu devam eden etkinliğe kurum çalışanları yoğun ilgi gösterdi ve organ bağış formları doldurarak bağış kartlarını aldı.