ELVİN Derneği, Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) işbirliği ve Çalık YEDAŞ sponsorluğunda düzenlenen "Sokaktan Haber Var" projesinde eğitimler başladı.

Denetimli Serbestliğe tabi 25 kişiye fotoğraf çekme eğitimini Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy verdi. Denetimli Serbestlik Bürosu Eğitim Salonu’nda başlayan eğitimde öğrencilere Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar, ELVİN Derneği Başkanı Yeşim Gürsoy ve Prof. Dr. Hakan Leblebiciğoğlu da eşlik etti.

Habercilik konusunda ise yılların deneyim ve hikayelerini paylaşmak üzere eğitime katılan öğrencilerin ilk konukları Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun ve DHA Samsun Bölge Müdürü Murat Sandıkçı oldu.

Uzun, öğrencilere katıldıkları bu programda elde edecekleri deneyim ve kazanımların onların hayat çizgisinde çok önemli yer tutacağını, hayatta hiçbir şeyin kolay veya imkansız olmadığını anlattı.

Programın, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilecek eğitimler ve stajla birlikte bir ay süreceği öğrenildi.