Saadet Partisi (SP) Samsun İl Başkan Yardımcısı Necati Yusufoğlu, Türkiye’de devlet memuru sayısının 2 milyon 400 bine ulaştığını belirterek, memurlarının devlete yıllık maliyetinin 140 milyar lira olduğunu söyledi.

Necati Yusufoğlu, devlet memur alımları ile ilgili parti binasında basın açıklaması düzenledi. Yusufoğlu, “Türkiye’de devlet memuru sayısının her yıl arttığını görmekteyiz. Acaba bu memur alımları ihtiyaçtan mı, yoksa mecburiyetten mi? Sayıları 2 milyon 400 bine ulaşan mevcut personelin devlete yıllık maliyeti 140 milyar liradır. Bundan sonrada bu sayı artarak devam edeceğine göre, bu personelin yıllık giderleri de o nispette artacak demektir. Hani devlet kapısı aş iş kapısı değildi, hani devletin kimseye iş bulmak mecburiyeti yoktu? AK Parti hükümetlerinin, bugüne kadar uyguladıkları yanlış ekonomik politikalar nedeniyle, insanların aş, iş ve umut kapıları olan fabrika ve tesisiler birer birer satılıp bir kısmının da kapatılıp devre dışı bırakılmaları nedeniyle bu noktaya gelinmiştir. Ancak, memur ve işçi alımlarının eşit ve adaletli olduğunu söylemekte çok zor tabi” dedi.

Hükümetin vatandaşı avuttuğunu belirten İl Başkan Yardımcısı Yusufoğlu, “Medyada ülkeyi uçurduk, büyüdük, dünya devleri arasına girdik sloganları atarak, vatandaşı avutup kandırma politikalarına tam gaz devam etmek ne kadar etiktir ki? Her yıl asgari ücretliye, çalışana ve emekliye reva görülen yüzde 3’lük sadaka zamlarıyla mı büyüdük ve uçtuk. Reva görülen bu zamlardan sonra bu söylemlerin yalan olduğunu aldatmaca olduğunu hala anlamayan varsa pes doğrusu” diye konuştu.