Tekkeköy Belediyesi ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarına daha hızlı, daha kaliteli, şeffaf, kesintisiz ve kapsamlı hizmet verebilmek amacıyla "Numarataj ve Kent Bilgi Sistemi" çalışmalarına başladı.

Numarataj ve Kent Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında görevli personel Tekkeköy’ün bütün cadde ve sokaklarını tek tek tarayarak, ilçeye ait verileri tespit edecek. Ayrıca bu çalışmayla adrese dayalı kayıt sistemi üzerinde bulunan numarataj verileri yerinde ve sistem üzerinde kontrol edilerek güncellenecek. Bu çalışmayla cadde, sokak tabelaları, bina ve iç kapı tabelaları güncel hale getirilecek. Böylelikle ilçenin tüm bilgileri de tamamen güncellenmiş olacak. Numarataj ve Kent Bilgi Sistemi çalışmalarının yürütülmesinde 23 personel sahada, 6 personel büroda, 3 personelde muhasebe de görev yapmak suretiyle 32 personel görev alacak.

“İLÇENİN TÜMÜNDE KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

“Kent Bilgi Sistemi ve Numarataj çalışmaları ile ilçemizdeki tüm verileri güncellemeyi hedeflemekteyiz” diyen Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Sağlam, “Bu çalışma ile vatandaşlarımız internet üzerinden; öğrenmek istedikleri bilgilere daha hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşabilecekler. Kredi kartlarıyla borçlarını ödeyebilecek. Yine beyan türü ve yılını belirterek arsa ve bina beyan bilgileriniz kontrol edebilecekler. İstedikleri bölge ve binanın imar durum bilgilerine ulaşabilmelerinin yanında her türlü iş yeri ile ilgili ruhsat başvurusunu da yapabilecekler. Bunların yanında mahalle, cadde, sokak belirterek arsa rayiç bilgilerine ulaşabilecekler, emlak ve çevre vergilerinin tutarını detayları ile öğrenebilecekler. Kent rehberi ile istenilen adresi arayabilecek ve istenilen konuma ulaşabilecek. İlçemizin önemli yerleri, nöbetçi eczaneler, en yakın ATM, en yakın hastane gibi bilgilere de kolayca ulaşabilecekler” açıklamasında bulundu.

Sağlam ayrıca, “Yine bu çalışmalar kapsamında sosyal dokuya yönelik anket çalışması da yapılacak. Bu kapsamda ilçemizin sorunlarına vatandaşlarımızla birlikte çözüm aramak ve yönetimde katılımcılığı ön plana çıkarmak amacıyla; istek ve şikayetleri yerinde dinleme, tespit edilen sorunu ilgili birime iletme, yardıma muhtaç ailelerin yerinde tespiti çalışmaları da yapılacaktır. E-belediyeciliğinde tüm alt yapı çalışmaları da tamamlandığında kurumsal kimliğin içinde e belediyecilikte tam anlamıyla tamamlamış olacağız” dedi.