Samsun’un Terme ilçesinde "Engelliler Galası" düzenlendi.

Terme İlçesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa Terme İlçe Kaymakamı İlyas Gün, Terme İlçe Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme İlçe Müftüsü Recep Apaydın, Avrasya Terminal İşletmeciliği Genel Müdürü Haluk Tan, Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kerim Deniz ve çok sayıda davetliler katıldı.

Programı düzenleyen Terme Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Kökten yaptığı konuşmada, “Engellilik, yalnızca engelli bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun olmayıp, sosyal boyutlarıyla da toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Zira engelliler toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Bu nedenle sosyal hukuk devleti anlayışı ile engellilerin sorunlarını dikkate alarak, onların tüketen değil, üreten ve bağımsız yaşayabilen insanlar haline getirilmesi en büyük dileğimizdir” dedi.

Programda konuşmak için kürsüye engelli değnekleriyle çıkan Belediye Başkanı Şenol Kul ise, “Az önce değneklerle sahneye çıktım. Bunu sadece empati kurmak için değil, 2004 yılında ameliyat sonrası bende bir süre bu değneklerle yürüdüm” diyerek engelli olmanın belirli zamanının olmadığını, insan yaşamında her an engelli olabileceğini ifade etti. Başkan Kul, “Derneğimize her türlü desteği yapıyoruz ve derneğimizle birlikte engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra programda Gölcük depreminde engelli olan Fatma Altuntaş, salondaki katılımcılara hayat hikayesini anlattı. Salonda Altuntaş’ın konuşması duygulu anlar yaşattı.

Terme Bedensel Engelliler Derneği’nin düzenlediği program halk oyunları, gösteriler ve plaket takdimlerinin ardından son buldu.