Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, yeni belediye hizmet binasında mahalle muhtarlarını ağırladı.

Tekkeköy Belediyesi yeni hizmet binasının teras katında düzenlenen toplantıya Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve 62 mahalle muhtarının yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, Tekkeköy AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güngör de katıldı.

Yemeğin ardından konuşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Bu toplantılarımızın amacı hem ilçede yapılan çalışmaları ve yatırımları sizlerle paylaşmak hem de sizlerin mahallelerdeki sorunları bizlere aktarmak için toplanmış bulunuyoruz. Muhtarlarımız mahallelerde bizim gözümüz kulağımızdır. Tüm istekleri, sorunları ve mahallenizin sıkıntılarını bizlere sizler ileteceksiniz. Bu toplantılarımızı belli aralıklarla yaparak dertlerimizi, sıkıntılarımızı ve yapılacak yatırımları paylaşacağız” dedi.

7 aylık görev süresi boyunca Tekkeköy ilçesine yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Togar, “Yaklaşık 7 ay gibi bir süredir görevde bulunuyoruz. Bu süre içerisinde çok ciddi işler yapmışız. Bunları sizlerle paylaşalım istedik. 5 ay gibi kısa süre içinde bu 7 katlı belediye hizmet binasını hizmete hazır hale getirdik. Belki de Türkiye’de 5 ay gibi kısa bir sürede böyle bir hizmet binasını hizmete hazır hale sunan tek belediye biziz. Bu kısa süre içerisindeki en önemli eserimiz budur. Çünkü farklı hizmet binaları arasında vatandaşlarımızın bir imza için mekik dokuma zahmetinden kurtardık. Yine hizmet binalarımızın giderleri, yakıt masrafları gibi harcamaları da göz önünde bulundurursak yıllık yaklaşık 500 bin lira gibi bir karımız var. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar yaklaşık 8.5 milyon lira borç ödemişiz. 5.5 milyon lira civarında hizmet yapmışız. 10 milyon liranın üzerinde bir yatırımda Büyükşehir Belediyemize yaptırmışız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a bu vesile ile çok teşekkür ediyorum. Programlarımızı Büyükşehir Belediyemize paralel yapacağız. Onlar hangi sokakta, hangi mahalle de çalışma yapacak ise biz de o mahalle veya sokağa göre planlamalarımızı yapacağız. Onlarla koordineli bir şekilde hareket edeceğiz. Yine kültür merkezimize bir istihdam ofisi kurduk. Buraya başvuru yapan vatandaşlarımızdan 508 kişisini iş sahibi yaptık. Okullarımıza ve öğrencilerimize çeşitli yardımlar yaptık. Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza gıda ve yakacak yardımının yanında evsizlere ev yaptık veya evlerinin tadilatını yaptık. Belediyemize yeni birimler kurduk. Belediyemize yeni oluşturduğumuz çözüm merkezi vatandaşlarımızın sorunlarını gerekli birimlere ileterek hemen çözecektir. Yani vatandaşlarımızın sorunu çözüm merkezinde çözülmüş olacak. Amacımız 5 yılın sonunda ilçemizin tüm çehresini değiştirerek, en ücra köşesinde yaşayan vatandaşlarımıza kadar hizmet götürebilmektir” diye konuştu.