İlkadım Belediyesi tarafından Fatih Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Parkı kafeteryasında gerçekleştirilen kahvaltıda ’devlet ve millet’ aynı sofrada buluştu.

Yoğun katılımın sağlandığı kahvaltıya, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un yanı sıra AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, İlkadım Belediyesi Kurucu Başkanı Ahmet Okuyucu, İlyasköy Polis Merkezi Amiri Ahmet Kurt, Merkez Mahalle Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Öztürk, YEDAŞ İşletme ve Yatırımlar Müdürü İskender Çelebi, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

ÖRNEK BULUŞMA

Samsun’un en eski mahallelerinden birisi olan Fatih Mahallesi’nde düzenlenen programda devlet erkanı ile millet aynı sofrada buluşarak en güzel birliktelik örneği sergilendi. Halkın yoğun iştirakinin görüldüğü programda belediyenin Fatih Mahallesi’ne götürdüğü hizmetlerin dışında öncelikli sorunlar gündeme taşınarak çözüm önerileri konuşuldu. Devlet-millet kaynaşması noktasında bu birlikteliğin önemli olduğunu kaydeden Başkan Tok, "Mahalle buluşmaları kapsamında Fatih Mahallesi sakinleri ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Görüyoruz ki muhtarlarımızdan emniyet amirlerimize, postacılarımızdan YEDAŞ görevlilerine, usta gazetecilerimizden teşkilat başkanımıza İlçe Milli Eğitim Müdürümüze kadar herkes, her kesim bir arada yani devlet millet kaynaşması var. Bu kadar güzel ortamı hazırlayan başta Fatih Mahallesi sakinleri olmak üzere herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

FATİH DE DÖNÜŞÜMDEN YANA

Fatih Mahallesi’nin en büyük isteğinin kentsel dönüşüm olduğunu ve bu istek doğrultusunda hızlı bir şekilde çalışmaları sürdürdüklerini belirten Başkan Tok, "Fatih Mahallesi’nin sıkıntılarını sorunlarını biliyoruz. Sorunları yerinde istişare yaparak çözüme kavuşturmak için projeler üretiyoruz. Fatih Mahallemizin en güncel sıkıntısı imar sorunu. Yerinde dönüşüme her şeyden fazla önem veriyoruz. Sadece Fatih Mahallesi değil, ilçemizin çoğu mahallesinde bu dönüşüme ihtiyaç var. Neden bu zamana kadar olmamış. Çünkü geçtiğimiz beş yıl hiç bir şey yapılmamış. Bu konu ile ilgili beş yıl boşa geçmiş itmiş. Bizler bir önceki belediye başkanlığı dönemimde Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallelerinin planlamalarını ve imar uygulamalarını yaptık. O günden bu güne kadar hiç bir şey yapılmamış. Biz, bugün bu çalışmayı son noktaya getirdik. Bu iki mahalledeki halkımızla masaya oturacak hale getirdik. Biz esas sorunu zamanında çözdük. Şimdi yeniden biz bu işin altına elimizi koyduk ve çalışmalara başladık. Burada da önce planlama yapacağız. Bu çalışmaların ardından mahallelerimizde kentsel dönüşümün alt yapısını oluşturmuş olacağız. Ardından imar uygulamasını yaptıktan sonra Fatih Mahallesi sakinleriyle masaya oturup kentsel dönüşümün detaylarını konuşacağız" diye konuştu.

Kahvaltı programından sonra Fatih Mahallesi’ne yaptıkları hizmetlerden ötürü İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a ve diğer katkı verenlere plaket takdim edildi.