Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) 31. Grup Sigortacılık Meslek Komitesi öncülüğünde sigorta acentelerini ve eksperlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TSO Davut Altan Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Meslek Komitesi Başkanı ve Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Karadeniz Temsilcisi Muzaffer Kesim, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Hüseyin Kasap, TOBB Sigorta Eksperleri İcra Kurulu Başkanı (SEİK) Yalçın Kaya, TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez ve sigorta acentesi sahipleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TSO Meslek Komitesi Başkanı ve Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Karadeniz Temsilcisi Muzaffer Kesim, “İnsanoğlu çok önemli bir süreçten geçmektedir. Dünya tarihi hepimiz yaşadığımız devirde bir devrim sürecinden geçmekteyiz. Bu devrimin ismi de teknoloji devrimidir. Son 20 yıldır hayatımıza çok değişik olgular girmeye başladı. Bunlardan bir kısmı da robot olgusudur. Artık arabalarımızı robotlar kullanacak. Ameliyatlarımızı artık robotlar yapıyor. Biz sigorta acenteleri ve eksperler olarak bu teknolojiyi yakalamak mecburiyetindeyiz. Acentelerimizin bazıları bu robotlardan veya hayatımızı kolaylaştıran bilgisayar programlarından yararlanmasında bazı yetki kısıtlanmaları oldu. Bunları zamanla aşacağız. Biz de acenteler olarak Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nden (SBM) faydalanmak istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından SBM IT Direktörü Bülent Seçkin ve SBM Çözüm Geliştirme Direktörü Ahmet Güneş, ‘Mobil Kaza Tutanağı Tanıtımı ve SBM Acente ve Eksper İlişkileri’, SAİK Başkanı Hüseyin Kasap, SEİK Başkanı Yalçın Kaya ve TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez de ‘Son Düzenlemeler Çerçevesinde Sigorta Acenteleri ve Eksperlerinin Sorunlarına Getirilen Çözümlerin Değerlendirilmesi’ konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.