Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ni ziyaret eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, tabancayla deneme atışı yaptı.

Vali Şahin, Tekkeköy ilçesi Kutlukent Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 8 bin 365 metrekare kapalı alandan oluşan, 200’ün üzerinde çalışanı ile 25 farklı ülkeye ihracat yapan, Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Şahin’e, Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürü Cahit Utku Aral tarafından bir sunum yapılarak, fabrikanın çalışmaları, üretim ve ihracatı hakkında bilgi sunuldu.

Çalışmalar ve üretim hakkında bilgi alan Samsun Valisi İbrahim Şahin, incelemelerin ardından Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi çalışanlarını yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ederek, bu ve bunun gibi ilde istihdam sağlayacak, vergi kazandıracak ve ilden başka ülkelere ihracat yapacak iş yeri sayısının artırılması için yapılan çalışmaları çok önemsediğini vurguladı.

Vali Şahin daha sonra, burada üretilen silah ile şirketin poligonunda deneme atışı yaptı.

Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ziyaretine ayrıca, Vali Yardımcısı Osman Nuri çobanoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır ve Samsun Merkez OSB Müdürü Hakan Tütüncüoğlu katıldı.