Venezuaela İstanbul Başkonsolosu Tatiana Lucia Zapata Bracho, kenti tanımak ve İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda işbirliği yapmak için Samsun’a geldi.

Venezuaela İstanbul Başkonsolosu Tatiana Lucia Zapata Bracho Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır’ı ziyaret ederek 18 Temmuz’da yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatları için işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın Samsun’un dünya genelinde bilinirliğinin artmasına büyük katkı sağlayacağını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, “Başta başkanımız olmak üzere Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak olimpiyatlara büyük önem gösteriyoruz. Kentimizi bu olimpiyatlara hazırlamak adına birçok estetik uygulama gerçekleştirdik. Boyasız, sıvasız binaları boyadık, yol kenarlarındaki çirkin görüntüleri giderdik. Şehrimize gelen misafirlerin mutlu ve huzurlu ayrılması için elimizden geleni yapacağız. Samsun 17 ilçesi bulunan ve her ilçesinin ayrı güzelliğini ziyaretçilerine yaşatan büyük bir şehir. Olimpiyatların burada yapılacak olması bizi gerçekten çok heyecanlandırıyor. Samsun’un tanıtımı için, gelişimi için her türlü işbirliğine açığız” dedi.

Venezuaela İstanbul Başkonsolosu Tatiana Lucia Zapata Bracho ise, “Dünyanın birçok ülkesinden sporcuların yarışacağı Deaflympics Oyunları kapsamında ülkemizden de katılım sağlanacak. Venezuela İstanbul Başkonsolosu olarak Samsun’u tanımak ve olimpiyatlarda iki ülke arasında işbirliği yapmak adına fikir alışverişinde bulunmak üzere Samsun’a geldim” diye konuştu.