Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılı nedeniyle 94 birincisi sınıf öğrencisi ilk önlüklerini giydi.

OMÜ Veteriner Fakültesi İbni Sina Amfisi’nde düzenlenen önlük giyme törenine AK Parti Samsun Milletvekili Prof.Dr. Tülay Bakır, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Bünyamin Şahin ve Prof.Dr. Süleyman Kaplan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdurrahman Aksoy, Eğitim Fakültesi Başhekimi Doç.Dr. Fatih Özcan, Samsun - Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Samsun - Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, “Veteriner hekimlik eğitimi pahalı, uzun süreli, yorucu, hassas ve güçlükleri olan bilgi, yetenek ve fedakarlık isteyen bir eğitimdir. Kutsal ve saygın bir meslek olan veteriner hekimlik için giyeceğiniz beyaz önlükler, mesleğimize ve ülkemize olan sorumluluklarını bir kat daha da artırmaktadır. Mesleği icra ederken bu beyaz önlüklerimizi çıkar ve menfaatlerimiz için kirletmememizdir. Yaşam boyu gururla taşımamızdır” dedi.

Veteriner hekimliğinin mevcut bilgileri sentezleyerek sonuca ulaşma sanatı olduğunu belirten Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdurrahman Aksoy, “Veteriner hekim olarak, en büyük kazanımınız, fakültenin ilk yılından itibaren öğreneceğiniz bilgileri hayvan türlerine göre karşılaştırmalı olarak öğrenecek olmanızdır. Bu sayede Veteriner Hekim olarak mesleğinizi çok iyi bir şekilde icra edebilecek ve hayatta karşılaşacağınız her türlü sorunu kazandığınız hızlı karar verme yeteneği sayesinde kısa sürede çözebileceksiniz. Bu kazanımınızı, yaşadıkça daha iyi öğreneceksiniz. Sahip olacağımız veteriner hekim kimliğinin farkına varmak ve onu iyi tanımak zorundayız. Bir mesleğin gelişmesi, toplumsal statüsünün yükselmesi, kabul görmesi ve özendirilmesi, meslek mensuplarının toplum içerisinde kabul gören başarılı bireyler olmasına özverili çalışma ve çabalarıyla meslek alanına giren konularda ülkesine önemli katkılar sağlamasına, entelektüel birikimleri ile toplumda kanaat önderi olmalarına bağlıdır” diye konuştu.

Yeni eğitim-öğretim yılı için başarılar dileyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, “Gerçekten yeni başlayan veteriner hekimi adayları olarak sizler çok uzun ve yorucu yola girdiniz. Hem üniversitemiz hem Samsunumuz hem de ülkemiz sizlerden çok şey beklemektedir. Mevcut aldığınız eğitimin burada edindiğiniz deneyimlere kıyasla kesinlikle sizler için her zaman yetersiz olduğunu düşünmenizi arzu ederiz. Bu bilgi ve tecrübe deneyimimizi daha da arttırarak beklentilerimizin karşılığı olan birer veteriner hekim olarak mezun olmanızı dilerim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Veteriner Fakültesi öğrencileri katılanlara kısa bir müzik dinletisi sunduktan sonra OMÜ Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Şule Sanal, yeni öğrencilere “Mesleğe Atılan İlk Adım” adlı sunum yaptı. Yapılan sunumun ardından 2014 - 2015 eğitim-öğretimde Veteriner Fakültesi’ne yeni katılan 94 öğrenciye önlükleri verildi. İlk önlüğü Veteriner Fakültesi’ni geçen dönem birincilikle bitiren Gülşen Sevim, 2014 - 2015 sezonunda en iyi puanla Veteriner Fakültesi’ne giren Bedirhan Çamoğlu’na giydirdi.