AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, 40 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahipleriyle buluşturdu.

Karadeniz Engelliler Federasyonu’nun organize ettiği dağıtım töreninde Milletvekili Tülay Bakır, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Vezirköprü’deki Engelliler Derneği aracılığıyla engelli olan vatandaşlara 40 adet tekerlekli sandalye bağışladı.

Dağıtım töreninde konuşan Karadeniz Engelliler Federasyonu Başkanı Selman Saruhan, “Özellikle engellilerin en büyük sorunu eğitim. Ama onlardan önce toplumu eğitmeliyiz. Toplumumuzda maalesef ki engellilerimizin istismar edildiklerini görmekteyiz. Bu istismarların bir kısmı bilinçli olarak yapılıyor, bir kısmı ise bilinçsiz. Benim kent yöneticilerinden bir ricam var; şehirlerimizi planlarken ve yaparken engelli insanları göz ardı etmeyiniz” dedi.

Karadeniz Engelliler Federasyonu Basın Danışmanı Mustafa Genç, Vezirköprü Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emre Özsoy’un ardından konuşan Vezirköprü Belediye başkanı İ. Sadık Edis, “Biz yeni çalışmalarımızda engelli arkadaşlarımızı düşünüyoruz. Yerel yönetim olarak biz bu konularda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vezirköprü Engelliler Derneği’ne yer tahsis ettik, yeni olarak da bilgisayar kursu tahsis ettik. İnşallah bundan sonra her şey daha güzel olacak, biz buna inanıyoruz” diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Mevcut engelliliğin en önemli nedenlerinden bir tanesi annelerin bulunduğu bölge. Eğer anne bir madde bağımlısıysa çocuğu büyük ihtimal engelli doğabilir. Bir başla konu ise tarım ilaçları. Ya hamileyken bu ilaçlarla temasa geçmeyin ya da eve geçtikten sonra tarımda kullandığınız kıyafetleri değiştirin bir odaya asın ve yanına bile yaklaşmayın. Engelli çocuklarımızın eğitimine devletimiz önem veriyor, normal bir öğrencinin 3 ila 4 katı kadar bir öğrenci başına ir masraf yapılıyor. Özellikle son yıllarda otistik çocuklar, hiperaktif çocuklar ve öğrenme güçlüğü çeken çocuklarla anne ve çevre faktörü başta gelmek üzere büyük artış var. Bunlarla ilgili öğretmenlerin sayısı iki katına çıkarılmalı.”

Konuşmaların ardından Vezirköprü Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin belirlediği ailelere tekerlekli sandalyeler teslim edildi.