Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 6 farklı ülkeden Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında Samsun’a gelen öğrencileri ağırladı.

Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus+ Gençlik Programı Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - Gençlik Değişim Programı kapsamında Samsun’a gelen öğrenciler Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın misafiri olarak Tekkeköy’ün tarihi, turistlik ve doğal güzelliklerini gezdiler. Çek Cumhuriyeti, Letonya, Slovakya, Hırvatistan ve Macaristan’dan gelen katılımcılar Tekkeköy de önce belediyede Togar’ın misafiri oldular. Oradan Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları’nı ardından da Atatürk evini gezdiler.

TEKKEKÖY’E HAYRAN KALDILAR

Altı farklı ülkeden Samsun’a gelen yabancı öğrenciler Tekkeköy’ün eşsiz doğasına ve tarihi güzelliklerine hayran kaldılar. Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi’ni gezen öğrenciler buraya hayran kaldılar. Tarih ve doğanın eşsiz güzelliği içinde yer alan MÖ 10 bin ila MÖ 60 bin yılları arasındaki Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy mağaraları ve arkeoloji vadisi içerisinde bulunan eski dönemlerin yaşayışını simgeleyen heykellere öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Ayrıca alan içerisinde yer alan Türkiye’nin ilk ve tek imitasyon müzesini de gezdiler. Öğrenciler bölge ve müze hakkında belediye yetkililerinden bilgiler aldılar. Ardından Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin bire bir aynısı olan Atatürkevi’ni gezdiler. Atatürkevi ziyaretinin ardından öğrencilere Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ziyaretleri anısına çeşitli hediyeler verdi.

“TANITIM VE REKLAM İÇİN ÇOK GÜZEL BİR FIRSAT”

“Kültürümüzün, ülkemizin, ilimizin ve ilçemizin tanıtımı için bu ve bu gibi çalışmalar çok önemli” diyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar sözlerine şu şekilde devam etti: “6 farklı ülkeden 40’a yakın öğrenciyi ilçemizde ağırladık. İlçemizin tarihi ve turistlik yerlerini gezdirdik. Şunu görüyorum ki öğrenciler özellikle Tekkeköy Mağaraları’na hayran kaldılar. Görevli personelimiz, Mesut Bayezit ve Dinçer Ocaktan’ın çevirmenliği aracılığıyla öğrencilere bölge hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler şaşkın ve hayranlık içinde anlatılanları dinleyip, merak ettikleri konularda sorular yöneltti. Mağaraların çok ilgi çekici, güzel ve eşsiz bir yer olduğunu çevirmenleri aracılığıyla bizlere ilettiler. Özellikle böyle yabancı grupların ziyareti bizlerin bölgemizi tanıtabilmemiz açısından büyük bir fırsat. Buralara gelen gruplar yarın ülkelerine döndüklerinde gördüklerinin resimlerini gösterip, anlatacaklar. Bence bu tanıtım manasında en büyük reklamdır. İlçemizi gezip görmeye gelen yerli, yabancı tüm gruplara kucak açıp her türlü yardımı sağlamaya hazırız.”