Kurban Bayramı’nda Bangladeş’e giden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bu ülkeyle ilgili gözlemlerini 29 Kasım Cumartesi(yarın) günü açılacak fotoğraf sergisi ile yansıtacak.

"Yaşamın Kıyısında İnsan" konulu fotoğraf sergisinin yanı sıra yine Canik Belediyesi’nin düzenlediği "Yeryüzünde iyiliğin Direniş Öyküsü" konulu konferansta İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım Samsunlularla buluşacak.

FOTOĞRAFLARLA BANGLADEŞ

Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan ve özellikle çocukların ölümüne yol açan susuzluk problemini dikkate alarak İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Kurban Bayramı’nda Bangladeş’e giderek burada Canik Belediyesi tarafından açılan biri şadırvan olmak üzere 10 adet su kuyusunu hizmete sokan Başkan Osman Genç, şimdi de bu ülkeyle ilgili gözlemlerini "Yaşamın Kıyısında İnsan" konulu fotoğraf sergisinde Samsunlularla paylaşacak.

Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde Cumartesi saat 15.00’te düzenlenecek fotoğraf sergisinde Başkan Genç’in yanı sıra Samsun İHH Başkanı Ömer İdris Akdin ve İHH gönüllüsü Muhammet Erkan Bülbül’ün objektiflerinden Bangladeş’e ait ilginç fotoğraflar yer alacak.

“SIRADAN SERGİ DEĞİL”

Fotoğraf sergisinin sıradan bir sergi olmadığına ve anlam taşıdığına işaret eden Başkan Genç, "Açacağımız sergiyle dünyanın dikkatini Bangladeş’e ve Arakan Müslümanlarına çekmek istiyoruz. Bangladeş’te kaldığımız 6 gün boyunca oradaki kardeşlerimiz zor şartlar altında yaşam sürdüklerini yakından gördük. Oysa Bangladeş halkı Kurtuluş Savaşı’nda kollarındaki bilezikleri göndererek Türk milletinin yanında yer almıştı. Bizim gönül bağımız var. Dolayısıyla duyarsız kalmamız düşünülemez. Oradaki kardeşlerimizi temiz suya kavuşturmak için 10 adet su kuyusu açtık ancak bunun yeterli olmadığını düşünerek, buraya gelince de kardeşlerimizi unutmadık" dedi.

GENÇ’TEN SERGİ VE KONFERANSA DAVET

Öte yandan Canik Belediyesi tarafından 29 Kasım Cumartesi akşamı saat 18.00’de Canik Kültür Merkezi’nde "Yeryüzünde İyiliğin Direniş Öyküsü" konferansı düzenlenecek. "İyilik, her zaman her yerde" sloganıyla yapılacak konferansta İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Samsunlularla buluşacak.

Başkan Osman Genç, tüm Samsunluları fotoğraf sergisine ve konferansa davet etti.