İlkadım Belediyesi tarafından İlkadım Etüt Merkezlerinde başlatılan yaz okullarına katılan minik öğrenciler yaz tatillerini hem öğrenerek hem eğlenerek geçiriyor.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı İlkadım Etüt Merkezi yaz okulu eğitim programında Kur’an-ı Kerim, peygamberler tarihi, Siyer-i Nebi, ilmihal, adab-ı muaşeret dersleri gören minikler aynı zamanda kişisel gelişimlerine destek olmak amaçlı satranç, sinema, kitap okuma ve birçok sosyal ve kültürel faaliyetlere katılıyor. Minikler eğitimlerinin yanında ilçedeki önemli türbe ve tarihi yapıları ziyaret ederek geçmiş tarihlerini öğreniyor. Eğitimler sonrası ise minikler İlkadım Belediyesi Ihlamur Cafe ve Restaurantta dinlenme imkânı bularak gönüllerince eğlendi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Çocuklarımızın yaz tatillerini iyi değerlendirmeleri, keşfedilmemiş yeteneklerini gün yüzüne çıkarıp, kültürel ve sosyal alanda gelişmişlerine katkıda bulunmak amacıyla yaz okulu bünyesinde Kur’an-ı Kerim, peygamberler tarihi, satranç, kitap okuma gibi kurslar açtık. Çocuklarımızın yaz aylarını hem keyifli, hem de verimli şekilde değerlendirmelerini amaçlıyoruz. Çocuklarımız mutlu olunca bizler daha çok mutlu oluyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın her daim yanındayız" dedi.

Yaz okuluna gelen çocuklar Ihlamur Cafe’de İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile buluştular. Başkan Tok çocuklarla tek tek ilgilendikten sonra günün anısına onlarla toplu fotoğraf çektirdi.