Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü’nden Endüstri Mühendisi Ömer KÜSMEZ’in koordinatörlüğünde Müdürlüğümüz Şube Müdürü Emine PAYİDAR’ın da katılımıyla 29-30 Nisan 2014 tarihleri arasında İlimiz ve İlçelerimizde Konya-Aksaray ve Mersin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerinden gelen Piyasa Gözetim Denetim Elemanlarınca Hazır Ambalajlı Mamul üreten 24 firmada çapraz denetim yapılmıştır.
Tüketicilerin günlük hayatta tükettiği hazır ambalajlı ürünlerin üretim yerlerinde 76/211/AT Yönetmeliği ve 3516 sayılı yasa kapsamında gıda ve gıda dışı mamul üreten firmalarda denetim gerçekleştirilmiştir.
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı , üretici firmalara; “Hazır ambalajlı mamullerin etiketi üzerindeki bilgileri iyi görünebilecek, açıkça okunabilecek ve silinmeyecek bir şekilde olması gerektiği, ambalajı üzerinde belirtilen ürünün net miktar ve firma adres bilgileri açık bir şekilde gösterilmesi gerekliliği konusunu, ayrıca ambalaj içindeki miktarın Net miktarı ifade edecek şekilde belirtilmesi gerekliliği konusunda uyarılarda bulundu.
Karaman’da yapılan denetimler sonucunda hazır ambalajlı mamul üzerindeki duyusal incelemede 6 firmada nominal dolum miktarı yazı yüksekliğinin uygun olmadığı tespit edildi aykırılık tutanağı düzenlenerek takip edilmek üzere süre verildi. Nominal dolum miktarı (Net Miktar) açısından ise faaliyet gösteren tüm firmalarımızın uygun dolum yaptığı tespit edilmiştir.