Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, belediye meclisinden alınan kararla Şanlıurfa Aşevi Sosyal Yardımlaşma Derneğinin bir yıllık ekmek ihtiyacı olan 450 bin ekmeğin teminini üstlendi. Belediye ile dernek arasında imzalanan protokol ile dayanışma resmileştirildi.

Şanlıurfa Aşevi Sosyal Yardımlaşma Derneği binasında düzenlenen protokol imza törenine Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile Dernek Başkanı Ali Topal katıldı. Haliliye Belediyesi tarafından dernekten istifade eden bin 6 ailenin bir yıllık ekmek ihtiyacı olan 450 bin ekmeğin karşılanmasıyla ilgili hazırlanan protokole taraflar imza atarak, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ekmek ihtiyaçları olduğunu Demirkol’a belirttiklerini ve kendisinin de buna duyarsız kalmadığını söyleyen Dernek Başkanı Topal, “Biz burada bir hizmet yapıyoruz ve bu hizmetimiz 12 ay devam ediyor. Aşevinin ekmek ihtiyacını Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol’a arz ettik. Kendileri de bizi kırmayarak yıl boyu ekmekte yardım edecek şekilde 450 bin ekmek yardımı yapacaktır. Bizde bundan dolayı protokolü imzaladık. Teşekkür ediyorum. Özellikle benim bu teşekkürüm burada yardım alan kardeşlerimiz adınadır” şeklinde konuştu.

“Çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik”

Demirkol da, muhtaç ailelere yapılan katkıda “bizim de çorbada bir tuzumuz olsun” misali ihtiyaçların giderilmesi anlamında destek sağladıklarını söyledi. Demirkol, “Şanlıurfa Aşevi Sosyal Yardımlaşma Derneği, yıllardır Şanlıurfa’da ki muhtaç ailelerimize, muhtaçlarımıza hizmet vermektedir. Geçmiş hizmetlerinden ve gelecekte yapacakları hizmetlerinden dolayı Şanlıurfa Aşevi Sosyal Yardımlaşma Derneğinin yöneticilerine ve hocamız Ali Topal hocamızın şahsında teşekkür ediyorum” dedi.

“Tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum”

Aşevinin ayakta kalmasını temin eden Şanlıurfalılara teşekkür eden Demirkol, “Tüm Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum. Gönlümüz ister ki, insanlar kendi iaşesini temin etsin, kendi nafakasını temin etsin. Kimseye muhtaç kalmasın ama bu bir yerde sosyal güvencedir. İnsanlarımız, muhtaç oldukları zaman kendilerine yardım eden bir kuruluşun olduğunu zaten biliyorlar. Şanlıurfa Aşevi Sosyal Yardımlaşma Derneği’miz bu hususta zaten titiz davranmaktadır. Şuanda bu dernekten faydalanan aile sayısı bin 6’dır. Bizde Çorbada tuzumuz olsun misali, ekmek ihtiyaçlarının olduğunu öğrendik. Haliliye Belediyesi olarak bir yıl içerisinde 450 bin somun ekmeğini kendilerine bedeli Haliliye Belediyesi bütçesinden karşılanmak üzere karar aldık. Bu kararı alırken bize destek veren Haliliye Belediye meclisinin değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Bu durumla ilgili protokol hazırladık. Bu protokolümüzü Ali Topal hocamızla birlikte imzaladık. Bundan sonrasında ayılık düzenli olarak fakirlerin evine girecek ekmeklere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütçesinden pay alan ve o bütçeden beslenen Haliliye Belediyesi olarak bizde katkımızı sunduk” ifadelerini kulandı.

Demirkol, açıklamaların ardından ailelerle görüşüp dernek binasından ayrıldı.

Haliliye Belediye Meclisi 2016 yılı kasım ayı olağan toplantılarının 2’nci birleşiminde Şanlıurfa Aşevi Sosyal Yardımlaşma Derneğinin 450 bin adet ekmek ihtiyacının karşılanmasıyla ilgili gündeme alınan teklif, oy birliğiyle kabul edilmişti.