Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, mevcut binası ihtiyaca cevap veremeyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne yeni bir hizmet binası kazandırılması için Bakan Faruk Çelik’ten söz aldı. Başkan Ayhan, böylece ekonomisi tarıma dayalı olan ilçede çiftçinin yıllardır adeta kangrene dönüşmüş sorununa çözüm bulmanın huzuru ile Ankara’dan mutlu haberle döndü.

Yol, su ve kaldırım gibi klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilikte de örnek gösterilen Başkan Ayhan, bu kez çiftçiyi sevindirdi. İlçeye hizmet için kapısını çalmadığı bakanlık bırakmayan Başkan Ayhan, son Ankara ziyaretinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e çiftçinin sorunlarını aktardı.

Bölge ekonomisinin başta pamuk olmak üzere tarımsal üretime dayalı olduğunu, binlerce kişinin geçimini de tarımdan sağladığını hatırlatan Başkan Ayhan, “Buna rağmen bakanlığımızın ilçemizdeki hizmet binası ihtiyaca cevap verecek kapasitede değil. Hem alan hem de konum açısından bu binanın acilen yenilenmesi gerekiyor” dedi.

Bölgenin bakanı olarak Şanlıurfa’dan gelen taleplere duyarsız kalmayan ve mümkün olduğunca da tüm sorunları çözmek için gerek kendi bakanlığı gerekse başka bakanlıklar nezdinde bürokratik işlemleri hızlandırarak büyük sempati kazanan Bakan Çelik ise, Başkan Ayhan’a sorunun çözümü konusunda söz verdi.

Bakan Çelik’e teşekkür eden Başkan Ayhan, Akçakele’ye dönüşünde, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunduğunu söyledi. Ayhan, "Asli görevimiz olsun ya da olmasın ilçemizdeki her vatandaşımızın derdi bizim derdimizdir” şeklinde konuştu

Başka Ayhan, mevcut İlçe Tarım Müdürlüğü binasının geçimini tarımdan sağlayan binlerce çiftçimin ihtiyacına cevap veremediğini hatırlatarak, “İlçe Tarım Müdürlüğü hizmet binası şehir merkezinde olması nedeniyle bu kuruma gelenler park sorunu yaşadığı gibi ilçe merkezimizde de trafik yoğunluğuna yol açıyordu. Nüfusumuzun neredeyse tamamına yakın bölümü ya doğrudan ya da dolaylı olarak geçimini tarımsal faaliyetlerden sağlıyor. İlçe ekonomimizin temelini de tarım oluşturuyor. Bu nedenle İlçe binasının yenilenmesi hem hizmetlerin daha rahat ve modern bir ortamda verilmesini sağlayacak, hem de çiftçi adeta eziyet çekmekten kurtulacak. Tüm çiftçilerimize ve İlçe Tarım Müdürlüğümüze şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Başka Ayhan, hizmet binasının şehir trafiğinin daha rahat olduğu bir noktada yapılacağını, bir an önce de çalışmalara başlanması konusunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.