Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bakanlık görevinin ardından Şanlıurfa’ya yaptığı ilk ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Nihat Çiftçi tarafından karşılanan Bakan Fakıbaba, "Hep birlikte yapacağımız çok iş var" dedi.

Yeni kabinede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapacak olan Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’ya ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Gün içerisinde partililer ve vatandaşlarla buluşan Bakan Fakıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Başkan Nihat Çiftçi ve Büyükşehir kadrosu tarafından karşılanan Bakan Fakıbaba, ziyaretinde Şanlıurfa için hep birlikte çalışacaklarını söyledi. Ziyaret sırasında Büyükşehir Belediyesi şeref salonunda basın mensuplarına ilk açıklamayı yapan Başkan Nihat Çiftçi ise Bakan Fakıbaba’yı ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Başkan Nihat Çiftçi, "Çok yakın bir tarihte Şanlıurfa milletvekilimiz Ahmet Eşref Fakıbaba, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atanmış oldu. Bakanımız Fakıbaba’ya tarımda da İnşallah ufukla bakan bu şehre hoş geldiniz demek istiyorum. İnşallah, Allah’ın izniyle bizler de yerel yöneticiler olarak bakanımızın her zaman yerel anlamda emrinde olduğumuzu, birlikte çalışacağımızı, tek hedefimizin Şanlıurfa’nın gelişmesi ve Şanlıurfa’nın marka şehir olması için olacağını belirtmek isterim. Rabbim yardımcısı olsun. Artık Türkiye’mizin tarımı, gıdası ve hayvancılığı bakanımızdan sorulacaktır. Ama bizler onların hemşehrisi olarak onunla gurur duyuyoruz. Kendisine ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

"Hep birlikte memleketimiz için çalışacağız"

Başkan Nihat Çiftçi’ye teşekkür eden Bakan Fakıbaba ise, Şanlıurfa’nın her alanda kalkınması için birlikte çalışacaklarını söyledi. Bakan Fakıbaba, "Başkanımıza teşekkür ediyorum. Önemli olan görevin hakkını vermektir ve bu bir takım oyunudur. Bakanı, milletvekili, valisi, büyükşehir belediye başkanı, il ve ilçe belediye başkanları, kaymakamları, halkı ve basınıyla Allah’ın izniyle bu saydığım bireyler bir araya geldiğinde yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Memleketim ve Türkiye’m için bu görevde elimden geleni yapacağım" diye konuştu. Bakan Fakıbaba ve Başkan Çiftçi açıklamalarının ardından başkanlık makamına geçti. Makamda Bakan Fakıbaba’ya Başkan Çiftçi tarafından Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını içeren sunum yapıldı. Sunumu dikkatle izleyen Fakıbaba, çalışmalarından dolayı Başkan Nihat Çiftçi’yi kutladı. Ziyaret, Bakan Fakıbaba’ya günün anısına hediye verilmesi ile son buldu.

Bakan Fakıbaba’nın ziyaretine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İlçe Belediye Başkanları ve AK Parti yönetimi eşlik etti.