‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ nedeniyle öğretmenlere gül dağıtan Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, öğrencilerle birlikte sırada oturup, ders dinledi.

Ekinci, ilçedeki Kanuni Sultan Süleyman İlk ve Orta Öğretim Okulu’nu ziyaret ederek öğretmenlere karanfil hediye etti. Okuldaki sınıflardan birine sürpriz bir şekilde giren Ekinci, öğrencilerle birlikte aynı sırada oturup ders dinledi. Okul Müdürü Kasım Osmanoğlu, Müdür Yardımcısı Zeki Yalçın, okul öğrencilerinin ilgi gösterdiği Ekinci, kendisinin de bir dönem öğretmenlik yaptığını hatırlatarak, öğretmenler günü kutladı. Öğretmenin sorduğu matematik sorusuna öğrenciler cevap veremeyince, parmak kaldırarak izin isteyen Başkan Ekinci, soruya doğru cevabı verdi. Başkan Ekinci, öğrencilere nasihatlerde bulundu. Bir süre öğrencilerle sohbet ederek nasihatlerde bulunan Ekinci, “Ben de sizler gibi öğrenci oldum ama bizim dönemimizde okul okumak, okula gitmek çok zordu. Köyde okudum ilkokulu, annemize babamıza layık bir evlat olabilmek için tüm zorluklara katlandım. Allah’ın da yardımıyla tüm zorlukları aştım muvaffak oldum. Sizler de çok çalışın ve ülkeniz adına iyi bir birey ve insan olun” dedi.

Öğretmenler odasına geçen Başkan Ekinci, burada öğretmenlerin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü karanfil vererek kutladı. Öğretmenlerle tek tek tokalaşan Başkan Ekinci, okul yöneticilerinden okulun eksiklikleri ve sıkıntıları hakkında bilgi aldı. Gereken desteği yapmaya hazır olduğunu belirten Ekinci, “Öğretmenlerimize ne yapsak azdır. Geleceğimizi şekillendiren kişiler, mimarlarsınız. Özellikle çocuklarımızın gelişimi konusunda, sadece öğretim değil eğitim konusunda da onlara verdikleriniz bizler için çok önemli. Bulunduğunuz bölge belki dezavantajlı bir bölge. Bunun farkındasınız. Bu tür dezavantajlı bölgelerde iyi bir insan olma noktasında onlara vereceklerinizle daha iyi bir yere gelinir” dedi.

Eyyübiye ilçesinin nüfusunun 370 bin olduğunu, yaş ortalaması 19.4 olduğunu belirten Ekinci, nüfusun yüzde 72’si 30 yaşın altında bulunduğunu ifade etti. Şuanda ilçede 130 bin öğrenci bulunduğunu vurgulayan Ekinci, şöyle devam etti:

“130 bin öğrenci birçok ilin nüfusundan fazla. Böyle bir ilçede, ‘gelecek adına ümit var’ diyorsak, size güvendiğimiz için. Çocukları eğitemezsek, bu gençlere biz sahip çıkmazsak yarınlarda bizim karşımıza başka bir şekilde, arzulamadığımız bir şekilde çıkacaklar. Hakikaten sizlere ve bizlere sıkıntı oluşturacaktır. Bu anlamda biz de belediye olarak eğitimize her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Okulların sosyal imkanlarının artırılması konusunda destek vereceğiz.”