Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli öğrencilere okul kıyafeti dikiliyor. Sayıları 8 bine ulaşan öğrencilere bir ay içerisinde kiyafet yetiştirtmesi düşünülüyor.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan sekiz bin öğrenciye okul kıyafeti dikiliyor. Hayır kurumları tarafından Bağışlanan kumaşlar, çadır kent içindeki muhtaç ailelere dağıtımı yanı sıra, şimdide sayıları 8 bine ulaşan öğrencilere kiyafet dikimine başlanıldı.

Bir yıl önce Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat’ın desteğiyle çadır kentte kurulan dikiş atölyesi şimdiye kadar, çadır kent içindeki yetim çocuklara, şehit ailelere ve yaşlılar kıyafet dikimi gerçekleştirdi. Şimdide Çadır kentte sayıları 8 bine ulaşan öğrencilere okul kıyafeti dikimine başlanıldı

Dikiş atölyesi çalışanlarından bayan terzi Halime Rezuk çalışmalarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Allah çok şükür burada mutluyuz ve çalışıyoruz. Bu atölyede, yetimlere, şehit ailelere ve bir çok insana kıyafet diktik.Bizler bir taraftan dikerken bir taraftan da para kazanıyoruz.Allah şükürler olsun ,Elhamdülillah burada her şey tamam.Bize bu konuda yardımcı olan çadır kent yöneticilerine ve Türk devletine teşekkür ederim”dedi.

Çadır Kent Müdürü Hüseyin Ortaç, ”Dikiş atölyemiz bu güne kadar çok güzel çalışmalara imza attı.Şimdide eğitim alanındaki 8 bin öğrencimize okul kıyafeti dikimine başlanıldı. Ben burada çalışan misafirlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”dedi.