Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde kalan ve sayıları sekiz bine ulaşan öğrencilere, kışlık bot dağıtımına başlanıldı.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı, Türkiye’ye sığınan ve Akçakale’de barınan Suriyeli sığınmacıların kışlık ihtiyaçları bir bir karşılanıyor. Kış ayının girmesi ile başta kışlık giyecek yanı sıra battaniye dağıtımının ardından, şimdide çadır kente eğitim alanında eğitim gören ve sayıları sekiz bine ulaşan öğrencilere kışlık bot dağıtımına başlanıldı.

Lojistik birimi tarafından öğrencilerin ayakkabı numarası tespitinin ardından, öğrencilere sınıf sınıf bot dağıtımına başlanıldı. Mevsimlik tüm ihtiyaçları karşılanan Suriyeli sığınmacılar, bu kışın sert geçmemesi temennisinde bulundular.

Suriyeli eğitim alanı sorumlusu Tamer EL Abdullah, kış gününde çocukların ayakkabı ihtiyacını karşılamalarından dolayı idareye teşekkür ederek şu açıklamalarda bulundu:

”Bugün çocuklarımıza kışlık bot dağıtımına başladık. Çocuklarımızın sayısı yaklaşık olarak sekiz bindir. Sağ olsun çadır kent yönetimi bu kış gününde çocuklarımızı düşünmeleri büyük bir incelik. Kışlık ayakkabı dağıtımı ilkokul birinci sınıfından tutunda lise öğrencilerine kadar dağıtımı gerçekleşecek. Yapılan bu yardımların boşa gitmeyeceği inancındayım” dedi.

Öğrenciler sınıf sınıf gelerek ayakkabı numaralarına göre kışlık botlarını teslim aldılar.Öğrenciler kış gününde bota kavuşmanın sevincini yaşadılar.