Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli yaşlı mülteci erkeklere elbiselik kumaş yardımında bulunuldu.

Çadır kent kadın meclisi üyeleri tarafından on mahalleden tespit edilen 800 yüz yaşlı erkeğe elbiselik kumaş yardımı yapıldı. Gönüllü kuruluşlar tarafında çadır kentte hibe edilen kumaşlar, dikiş atölyesinde değerlendiği gibi, yaşlı erkelerin zevklerine uygun dikmeleri için elbiselik kumaş desteği sağlanıyor. Üç metre olarak verilen kumaşlar, yöresel kıyafet olan fistan ve aba olarak dikiliyor.

Çadır kentte barınan ve 65 yaşında olan Ahmet Mıtlak adlı Suriyeli mülteci, ”Allah sizden razı olsun sizler bizim canımızı ve namusumuzu korumaktasınız. Reisiniz Erdoğan’ı Allah muvaffak etsin ve Allah yurdunuzu tüm kötülüklerden korusun”dedi

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç, ”Byrada barınan Suriyeli yaşlı erkek misafirlerimizin, zevklerine uygun kıyafet giyebilmeleri için kumaş desteğinde bulunduk. Dağıtılan bu kumaşlar dikiş atölyemizde ücretsiz dikebilmektedirler. Bilindiği üzere bizlere gönüllü kuruluşlarca kumaş desteği gelmektedir. Bizler bu kumaşlarla yetimlere, dul bayanlara ve şehir ailelerine elbise dikme yanı sıra, yaşlılarımıza da kumaş desteğinde bulunmaktayız. Çadır kentimizde her sınıftaki insana, insani yardımlarımız eksiksiz olarak ulaştırılmaktadır” dedi.