Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle İlköğretim birinci kademe öğrencilerinin katılabileceği ‘Canım Öğretmenim’ konulu resim yarışması düzenliyor. Öğrencilerdeki öğretmen sevgisini pekiştirmenin yanında resme yeteneği bulunan öğrencilerin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile işbirliğinde ‘Canım Öğretmenim’ konulu resim yarışmasını düzenlendi. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle sadece ilköğretim birinci kademeyi oluşturan 1, 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışmada başvurular başladı. Sadece Şanlıurfa il, ilçe ve köylerindeki okullarda okuyan öğrencilerin katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihi ise 14 Kasım Cuma olduğu açıklandı. Öğrencilerdeki öğretmen sevgisini pekiştirmek ve öğretmenlik mesleğine ilgiyi arttırmanın yanı sıra, öğrencilere resim sanatını sevdirmeye ve resim yeteneği bulunan çocukları ortaya çıkararak bu alanda kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Düzenlenen resim yarışmasının konusu ‘Canım Öğretmenim’ olarak belirlenirken, yarışma Şanlıurfa Valiliği tarafından da destekleniyor.

Öğrenciler, resim çalışmalarını 35 x 50 ebadındaki resim kağıdına pastel, guaj, akrilik, suluboya, kolaj gibi çeşitli tekniklerle yapabilecekler. Yarışmaya katılacak resimler Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarda görev yapan resim öğretmenleri arasından seçerek oluşturacağı seçici kurul tarafından değerlendirilecek.

BÜYÜK ÖDÜL BİSİKLET

Seçici kurulun değerlendirmesi sonunda dereceye girecek olan resimlerin sahipleri, öğretmenleri ve okudukları okullara bildirilecek. Ödüller için 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir tören düzenlenecek. Tören ile birinciliği kazanan öğrenciye ödül olarak bisiklet, ikinciliği kazanan öğrenciye hediye çeki ve üçüncülüğü kazanan öğrenciye ise çanta ve kırtasiye malzemeleri verilecek. Bu arada, dereceye giren resimlerin sahibi olan öğrencilerin okudukları okullara birer dizüstü bilgisayar ile dereceye giren öğrencilerin öğretmenlerine de birer tablet bilgisayar hediye edilecek.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, gerekli bilgilere Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün http://sanliurfa.meb.gov.tr/ isimli internet sitesinden ulaşabilecekler.