Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, GAP Muhtarlar Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

Demirkol, mahalle muhtarları ile yaptığı toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. 30 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda konuşan Müdür Demirkol, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, geliştirici, danışmanlık ve sorun çözme odaklı bilgiler verildiğini belirtti. Demirkol, “Koruyucu aile hizmetleri, çocuk için önemi, süreçleri ve verilen destekler hakkında muhtarlarımıza bilgiler verdik. Korunmaya ihtiyacı olan çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamının önemini de vurgulamadan geçemeyeceğim” dedi. İnsanın olduğu her yerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çalışanlarının olduğunu belirten Demirkol, şöyle devam etti:

“Birçok ilçe ve mahallede aile içi eğitim verdik. Bunun yanında Kobani’den Suruç’a gelen Suriyeli misafirlerimize başta psiko-sosyal destek olmak üzere bölgede yaşayan tüm insanlara, birçok konuda yardımcı olma gayreti içerisindeyiz. Kent merkezi ve ilçelerde 10 bin 26 engelli vatandaşımıza evde bakım kapsamında altında 8 milyon TL para yardımı yapıldı. Nüfusu 50 bini aşan ilçelerde de sosyal hizmet merkezi kurduk. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını daha hızlı bir şekilde görebilmeleri için Ceylanpınar, Siverek, Karaköprü, Eyyubiye, Harran, Suruç gibi büyük ilçelerimizde Şanlıurfa Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı sosyal hizmet merkezi açtık.”

Toplantıya katılan muhtarlar ise, bu tür tanıtıcı eğitimlerin yararlı olduğunu, değişen ve gelişen sosyal hizmetler hakkında bilgi edindiklerini söylediler.