Şanlıurfa’nın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması gereken eski sanayi bölgesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in girişimleri sonucunda, yıkılmaya başlandı.

Eski sanayi bölgesinde yaklaşık 80 parsel üzerinde bulunan iş yerlerinden 7’sinin yıkımı tamamlanırken, mülk sahipleriyle uzlaşmalar sağlanarak, yıkımlara devam ediliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde 1. etap 1. bölüm çalışmalarını tamamlarken, 1. etap 2. bölümün yıkım çalışmalarına ise başladı.

40 bin metrekarelik alana sahip olan eski sanayi bölgesindeki esnaf ve mülk sahiplerinin duyarlı yaklaşımları neticesinde, uzlaşmaların ve kamulaştırma iş ve işlemlerin hızlı bir şekilde tamamlanarak, daha yaşanılabilir bir kent olma yolunda planlı çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, yeni kentleşme vizyonu çalışmaları çerçevesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriyor. Öte yandan Kentsel Dönüşüm kapsamında 306 Milyon TL’ye mal olması planlanan 1. Etap’la Şanlıurfa’da örnek bir yapılaşma oluşturulacak.