Şanlıurfa´da projelerini bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, yeşil bir kent için hedeflediği GAP Vadisi Projesi ikinci etabının temelini attı.

Yaklaşık 1 milyon 860 bin metrekarelik yeşil alan içerisinde bulunan GAP 2. Etap projesinin içerisinde bir adet mini futbol sahası, 2 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, bir adet mini golf sahası, bir adet voleybol sahası, bir adet anfi, ahşap pergoleler, yürüyüş yolları, oturma bankları, 302 araçlık otopark, market binası 255 metrekare, kafeteryaya içerisinde barındıran projenin temeli atıldı.

GAP Vadisi Projesinin 6 etaptan oluştuğuna dikkat çeken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 10 yıldır kentin gündeminde olan yatırımın içerisinde sosyal, kültürel ve sporsal faaliyetlerin yapılabileceği projeyi 2019 yılında tamamlayacaklarını söyledi. Başkan Çiftçi, konuşmasının devamında, "Birinci etabı tamamlayarak halkın hizmetine sunduk. 2, 3 ve 4’üncü etabın alt yapı çalışmasını tamamladık. 2019 yılında 5 etabını da tamamlayarak projeyi bitireceğiz. Bu projenin içerisindeki GAP Sukay projesini tamamladık. Yine bu proje içerisinde bulunan Şanlıurfa Bilim Merkezi, kısmi proje olarak yapılıyor. Şanlıurfa bilim merkezine kavuşacak. Heyecan verici ve önemli bir projedir" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bu önemli projeden dolayı tebrik eden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, "GAP Vadisi Projesinin 2, 3 ve 4’üncü etap çalışması Şanlıurfamıza hayırlı olsun. Bugün Belediyemizin heyecanına ortak oluyoruz. Bu proje tamamlandığında hemşehrilerimiz buradan aileler yararlanacaklar. Yaşam kalitesinin yükselmesine katkı sunacaktır" diye konuştu. Temeli atılan GAP Vadisi projesinin hayırlı olmasını dileyen AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, önemli bir yatırımın kente kazandırıldığı için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri GAP Vadisi Projesinin temeli atıldı.

Temel atma törene Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.