Gazeteci-Yazar Nevzat Çiçek, Harran Üniversitesi’nde “İslam’ın İslam ile Savaşı ve Ortadoğu” konulu bir konferans verdi.

Harran Üniversitesi Kritik Analitik Düşünce Kulübü’nün davetlisi olarak Şanlıurfa’ya gelen Gazeteci-Yazar Nevzat Çiçek, “İslam’ın İslam ile savaşı ve Ortadoğu” konulu bir konferansa konuşmacı olarak katıldı. Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen panele, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ve Kritik Analitik Düşünce Kulübü başkanı Mahmut Cihat Ergün, yaptıkları konuşmada konferansın önemine dikkat çekerek, Çiçek’e katılımı nedeniyle teşekkür etti.

Gazeteci Yazar Çiçek, “Türkiye’de bir özgürlük alanı oluşturalım, üniversiteler geliştirsin. İnsana ve yurda yatırım yapılsın. Yurtdışına akademisyen göndersin. Buradaki temel mesele herkes kendini de, insanları da yetiştirecek, insanı eğitecek ve donatacak. Zaten insanı donattıktan ve toplum yapısı değiştikten sonra eski alışkanlıkları ne devletler, ne insanlar ne başka bir şey sürdürebilir. Olması gereken hepimizin kabul edebileceği, hepimizin haklarını kontrol altına alacak ve hepimizi ötekileştirmeyecek olan hukuktur” dedi.

Yaklaşık iki saat süren konferans sonunda Rektör Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu ile yerleşkeyi gezen yazar Çiçek, Rektör Mutlu’dan üniversite hakkında bilgiler aldı.