AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısına katılmak için Şanlıurfa’ya giden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kardeş şehir Urfa’nın Halfeti ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Toplantı öncesi her büyükşehir belediye başkanının bir ilçede görevlendirildiği Urfa’da, Halfeti’yi arşınlayan Gümrükçüoğlu, vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti. İlçede esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Gümrükçüoğlu, Suriye’deki savaştan kaçıp ilçeye gelen sığınmacılarla özel ilgilendi. Aynı zamanda jeoloji mühendisi ve tıp doktoru olan, Sağlık Bakanlığı’nda uzun süre Müsteşar olarak görev yapan Gümrükçüoğlu, muayene ettiği sığınmacıların ilaçlarını bizzat eczaneden alarak kendilerine teslim etmesi ilçede takdir topladı.

Halfeti’deki sığınmacıların Türkiye’nin misafirperverliğine müteşekkir olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, “Genişletilmiş il başkanları ve belediye başkanları toplantısına katılmak için geldiğimiz Şanlıurfa’da görevlendirildiğimiz Halfeti ilçesini ziyaret ederek buradaki esnafımızla görüştük. Sonra Türkiye’nin güneyindeki çatışmalardan kaçan sığınmacıların bulunduğu bölgeyi ziyaret ettik. Sığınmacıların muayenelerini gözden geçirdik. Eczanelerden aldığımız ilaçlarla birlikte tedavileri ile ilgilendik. Kendilerinin ülkemizde misafir olduklarını ve bu misafirlik sürecinde de tüm ihtiyaçları ile ilgilenileceğini ifade ettik. Onlarda Türkiye’nin misafirperverliğine ve yardımseverliğine müteşekkir olduklarını dile getirdiler” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında bugün gerçekleştirilecek toplantının ardından akşam saatlerinde Trabzon’a dönecek.