Şanlıurfa’nın 103 bin nüfusu bulunan Karaköprü ilçesinde başlatılan ağaçlandırma çalışması kapsamında ilçenin nüfusu kadar ağacın dikileceği açıklandı.

Şanlıurfa’nın en büyük yeşil alanı olma özeliğini taşıyan mesire alanının 3. etabında, Karaköprü Belediyesine bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ağaçlandırma çalışması başlattı. Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, 3. etap mesire alanında başlatılan ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceleyerek işçilerle birlikte ağaç dikti. Çiftçi, 2 yılda ağaç dikiminde ilçe nüfusu olan 103 bin adet sayısına ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Başkan Çiftçi, “103 bin nüfusa sahibiz. Aslında hedefimizde, 2 yıl içinde nüfusumuz kadar ağaç dikmek var. Allah’ın izni ile alanları hazırlıyoruz. Hep birlikte de ağaç dikimine devam edeceğiz” diye konuştu.

Yeşile ve ağaca verilen önemi de hatırlatan Çiftçi, “İnancımız gereği yarın kıyamet kopsa dahi elimizdeki ağacı dikmemiz gerekiyor’ diyerek tüm ilçe halkını gösterilen alanlara ağaç dikmeye davet etti.