Şanlıurfa’daki işadamları, il başkanları toplantısı için Şanlıurfa’ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan teşvik paketinin uzatılmasını istedi.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Orhan Şahin, yaptığı yazılı basın açıklamasında il başkanları toplantısı için Şanlıurfa’ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan teşvik paketinin uzatılmasını istedi. 6.Bölge Teşvik paketinde olan Şanlıurfa’nın 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne gelen yatırımların devam edebilmesi için yıl sonu itibari ile sona erecek olan ve teşvik paketinde yer alan sigorta primi iş veren payı ve vergi indirim oranı uygulamaların süresinin uzatılması gerektiğini belirten Şahin, “2.Organize sanayi bölgesine bugüne kadar 150’ye yakın teşvik belgesi alındı. Ancak bunların henüz bir çoğu yatırma dönüşmedi. Bu yatırımların ve gelecek olan yatırımların önünü açmak adına teşvik süresinin uzatılması gerektiğini düşünüyor ve Başbakanımız Davutoğlu’ndan bu konuda yardımcı olmasını talep ediyoruz” dedi. Bölgede yaşanan elektrik sorununu da dikkat çeken Şahin bu yıl içerisinde yaşanan elektrik kesintilerinin çiftçileri ciddi zararlara uğrattıklarını belirterek bu zararların ülke ekonomisine de ciddi zararlar verdiğini dile getirdi.

Başkan Şahin, bölgenin sanayi dışında turizm ile gelişebileceğine kaydederek, Şanlıurfa’da uluslararası fuar ve kongre merkezinin yapılmasını talep etti. Şahin, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

“Üç semavi dinin atası olan Hazreti İbrahim’in (AS) kentinde 11 bin 500 yıllık geçmişi ile Göbekli Tepesi, Balıklıgölü, Halfetisi, ve daha bir çok turizm alanı ile dünyanın en eski kenti olan Şanlıurfa’nın halen uluslararası fuar ve kongre merkezinin olmayışı turizm açısından büyük bir kayıptır. İl başkanları toplantısını gönül arzu ederdi ki Fuar ve Kongre merkezimizde yapalım. Urfa’mız için büyük kayıp olan 400 proje arasında yer alan ancak henüz projesi oluşturulamayan Fuar ve Kongre merkezinin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz.”