Kış aylarında arızaların en aza indirilebilmesi amacıyla Dedaş İşletme Bakım Müdürlüğü tarafından, genel hat bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar nedeniyle kentte başlayan elektrik kesintilerinin Çarşamba günü akşamı mesai bitimine kadar devam edeceği açıklandı.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Dedaş İşletme Bakım Müdürlüğü’nün yapacağı genel hat bakımı ve onarım çalışmaları kapsamında kış aylarındaki arızaların en aza indirilmesi ve trafo, iletken, direk vb. teçhizatların bakımlarının yapılması amacıyla bakımın yapılacağı yerlerde elektrik kesintilerinin başlatıldığı bildirildi. 04.11.2014 tarihinde 09.00-16.00 saatleri arasında yapılacak kesintilerden Muradiye, Hacı Bayram ve Şehmaksut Mahallesinin bir kısmının etkileneceği belirtildi. 05.11.2014 tarihinde, 09.00-14.00 saatleri arasında yapılacak olan kesintilerle ise Haliliye ilçesi Şair Şevket Mahallesi 119 Sok, Bahçeli Evler’in bir kısmına enerji verilemeyecek.

Harran Üniversitesi Osmanbey kampüsü içerisinde yapımı devam eden hastaneyi besleyecek hat çekimi nedeniyle 2 Kasım Pazar günü başlatılan elektrik kesintilerinin ise 5 kasım Çarşamba günü mesai bitimine kadar süreceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“Harran Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Osmanbey Kampüsünde yapımı devam eden 600 yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesini besleyecek 2. Devre enerji nakil hattının çekilmesi ve çalışmaların yapılabilmesi için, DSİ su pompaları yanındaki beton direkli çift Fider 5’ten beslenen 477 hat ile Ulubağ köyü içerisinden gelen Göbeklitepe yolu üzerindeki köy hattının 02 Kasım—05 Kasım 2014 tarihleri ve 08.00-17.30 saatleri arasında 1. Devreyi besleyen enerji nakil hattı için kesinti yapılacaktır. Kesintilerden ise Güzel Köy, Kerpirli Köyü, Göktepe Köyü, Örencik Köyü, Mucit Köyü etkilenecektir.”