Kızılay Şanlıurfa Şubesi, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan çocuk tutuklulara maddi yardımda bulundu.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel müdürlüğü ve Kızılay Genel Başkanlığımızla yapılan protokol ile Kızılay Şube Başkanı Av. Ahmet Elçi, Şanlıurfa E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu müdürü İbrahim Denizhan’ı ziyaret etti. Elçi, ceza infaz kurumlarında bulunan çocuklardan ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilenlerin güvenli bir şekilde ailelerine ulaştırılması ve maddi yetersizliği nedeniyle il dışından çocuğunu ziyarete gelemeyen aile üyelerinden birine, çocukları ile ilişkilerini güçlendirmek amacıyla maddi yardım yapılacağını söyledi. Amacın çocukların cezalarının infazı sonrası topluma yeniden kazandırılması olduğunu belirten Elçi, Kızılay’ın dil, din, ırk ayrımı yapmadan her kesime yardım eden uluslararası bir yardım kuruluşu olduğunu hatırlattı. Elçi, ihtiyaç sahibi her insana ulaşmak istediklerini söyleyerek, yardıma muhtaç, mağdur durumda, zor şartlar altında yaşayan insanlar varsa kendilerine ulaşılmasını istedi. İlgili kurumların desteğini beklediklerini vurgulayan Elçi, “Bizim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda kayıtlı çok insan var. Bir de bunların dışında kırsal kesimde yardıma muhtaç insanlarımız olabilir. Irk, Türk, Kürt, Arap ayrımı yapmadan, mazlum, mağdur, muhtaç kim olursa olsun yanında yer almaya karar verdik” diye konuştu.

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İbrahim Denizhan ise ihtiyaç sahibi çocuk tutukluların tespitinin yapıldığını ifade etti. Denizhan, yardımlar nedeniyle Başkan Elçi’ye teşekkür etti.

Ziyarette Kızılay Şube Başkanı Av.Ahmet Elçi’nin yanısıra Genel Sekreter Şahban Kılıç, Muhasip Üye Fehmi Çakır hazır bulundu.