Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Karaköprü İlçe Müftülüğü tarafından, Kız Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik Aile Eğitim Programı düzenleniyor.

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü bünyesinde eğitimci, sosyolog ve psikologdan oluşan bir uzman grup çok özel bir projeyi hayata geçiriyor. Şanlıurfa’da kadın ve kız çocukları eğitimi programı çerçevesinde, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü ile Karaköprü ilçe müftülüğü, ortak bir çalışmaya imza attı. Kız Kur’an kurslarındaki kız çocuklarına ‘aile içi iletişim’, ‘evlilik öncesi eğitim’, ‘pozitif insan modeli, ‘birlikte yaşama sanatı’ ve ‘iç konuşmalarımız’ konu başlıklarından oluşan bir dizi eğitim programı uygulanacak. İl Müdürü Murat Demirkol, programın amacının toplumdaki kadın ve kız çocuklarıyla ilgili meydana gelebilecek olası problemlere karşı koruyucu tedbirleri zamanında alarak, bilinçli bieylerin oluşumunu sağlamak olduğunu kaydetti. Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok ise dini bilgiler verilen kız öğrencilerin artık konunun uzmanları tarafından sosyal hayata da hazırlanacağını ifade etti. Altıok, “Kur’an Kursu eğitmenleri ve öğrencilerimizin sürekli bir gelişme içerisinde olması lazımdır. Bu nedenle kurslarda verilen dini bilgilerin yanında, bir de sosyal hayata dair diğer kurumlarımızdaki uzmanların eğitimlerine başvuruyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki uzman ekibimiz, Kur’an Kursu eğitmen ve öğrencileriyle bir araya gelerek, uzman bilgisi almış olmaktadırlar. Bu aynı zamanda öğrencilerimizin kendilerini yenileme programıdır. Bu programlar Kur’an kurslarımızı, hem dini bilgiler alan hem de pozitif bilimlerle teçhiz edilen birer eğitim kurumuna dönüştürmüş olacaktır” dedi. Program koordinatörü Eğitimci Yasemin Yaşar ise bölgemizde kadın ve kız çocukları ile ilgili pek çok olumsuz vakalara rastlanıldığına dikkat çekerek, bu tür olayları ortadan kaldırmanın veya azaltmanın ancak eğitimle mümkün olacağını ifade etti. Yaşar, “Biz de bu amaçla bir uzman ekip oluşturup, kadın ve kız çocuklarının karşılaştıkları en dikkat çekici problemleri tespit edip, yerinde çalışmalar ve gözlemler yaparak, çözümler bulmak öncelikli hedefimiz olmuştur. Proje içerisinde Kur’an Kursları öğrencilerinin öncelikli düşünülmesi, bu eğitim mekanlarının halkla daha yakın olması, kadın ve kız çocuklarının rahatlıkla bu mekanlara ulaşabilmeleri ve bakanlık olarak bizim de onlara ulaşabilmemizdendir” diye konuştu. Kur’an kursları gibi dini eğitim kurumlarındaki kız çocukları hayata, evliliğe, kendi iç dünyalarındaki problemleri çözmeye ve aile içi iletişimi geliştirmeye yönelik pek çok konuda uzman bilgisine ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Yaşar, şöyle devam etti:

“Bu kurslardaki vatandaşlarımız, dini eğitimle birlikte, ‘aile içi iletişim, evlilik öncesi eğitim, insan nasıl pozitif olur, birlikte yaşamada eksikliklerimiz nelerdir, iç konuşmalarımız ne kadar sağlıklıdır’ gibi uzman konularıyla da muhatap olmuş olacaklardır. Bu program aynı zamanda kadın ve kız çocuklarının yaşam kalitelerini arttırmak, aile içi problemleri çözmede gençlerin inisiyatif almalarını sağlamak, kendi iç zenginliklerini keşfetmek, bireysel, ailevi ve toplumsal iletişim kurallarını öğrenmek ve uygulamak gibi çok hedefli bir aile eğitim programı olacaktır.”

Eğitimci, psikolog ve sosyologdan oluşan Aile Eğitim Programı (AEP) eğitimcileri, ileri hedef olarak, şehirdeki bütün kadın ve kız çocuklarına ulaşacak adımları atmayı planladığı belirtildi.