Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde yapımı süren 600 yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesini besleyecek 2. Devre enerji nakil hattının çekilmesi için çevre yerleşim yerlerinde başlatılan elektrik kesintilerinin 16 Kasım Pazar gününe kadar devam edileceği bildirildi.

Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 600 yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesini besleyecek 2. Devre enerji nakil hattının çekilmesi ve çalışmaların yapılabilmesi için Şanlıurfa yeni aile mezarlığı civarındaki demir direkli enerji nakil hattı, Akçalı Köyündeki 3 adet özel trafo, telefon verici istasyonları yanındaki Dedaş köy hattı, Hasan Kent Köyü içindeki özel trafo hatlarında 12 Kasım Çarşamba günü 13:00-17:30 saatleri arasında elektrik kesintisi başlatıldığı belirtildi. Şanlıurfa 2 TM F24 Üniversite fiderinde 16 Kasım Pazar günü saat 17:00’ye kadar sürmesi planlanan kesintiden Hasanbey Köyü, Osmanbey Köyü ve çevre köylerin etkileneceği duyuruldu. İşletme Bakım Müdürlüğünün yapacağı genel hat bakımı ve onarım çalışmaları kapsamında kış aylarındaki arızaların en aza indirilmesi trafo, iletken, direk gibi teçhizatların bakımlarının yapılması amacıyla 15 Kasım Cumartesi günü 08:00-10:00 saatleri arasında yapılacak kesintilerde ise Emniyet Caddesi, Emniyet Binası’na ve DSİ’ye enerji verilemeyeceği belirtildi.

15 Kasım Cumartesi günü saat 06:00-18:00 saatleri arasında İşletme Bakım Müdürlüğüne bağlı H.513 referanslı sözleşme ile yapımı özel bir firmaya verilen 154 Kv Ş.Urfa OSB DKÇŞ-Ş.Urfa EİH’nin yapım işinde iletken demontajı çalışmaları nedeniyle otoban (30 Kv Fider4) hattında enerji verilemeyeceği açıklandı.