Şair, düşünür, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin, “Rabbi’ne kavuşma gecesi” olarak adlandırdığı Şeb-i Arus (Düğün gecesi) nedeniyle Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde semazen gösterisi düzenlendi.

Mevleviliğin temellerini atan Mevlana’nın Rabbi’ne kavuştuğu gün olarak düşündüğü 17 Aralık’ı da kapsayan Mevlana Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik, Piazza AVM’nin ziyaretçilerinin büyük ilgisini çekti. Mevlana Grubu’nun sema ve tasavvuf müziği ekibi tarafından düzenlenen gösteriyi her yaş grubuna mensup ziyaretçiler dikkatle izledi. Özellikle sema ekibinde yer alan semazenlerin, tasavvuf müziği eşliğinde kendilerinden geçip dakikalarca ahenkle dönmeleri hayranlık uyandırdı. Tasavvuf müziği ekibinin seslendirdiği ilahilerin ruhlarda hoş bir seda bırakan tınısına, semazenlerin etekleri dalgalanan giysilerle huşu içinde dönmeleri eşlik edince Piazza’da ziyaretçileri adeta büyüleyen bir hava oluştu.

ALKIŞLARLA SONA ERDİ

Ölümünün üzerinden 700 yıldan fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen öğretisi, düşünceleri ve yol göstericiliğiyle, insanlığı aydınlatmayı sürdüren Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi anma amacıyla yapılan sema gösterisi, izleyenlerin yoğun alışlarıyla sona erdi.