2008 yılından itibaren uygulamaya konulan ve valiliklerin doğrudan sorumlu olduğu Sosyal Destek Programı (SODES) Koordinasyon Toplantısı, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna başkanlığında gerçekleştirildi.

Kalkınma Bakanlığının, 2017 yılında gerçekleştirilecek olan SODES projelerinin 16 Mart 2017 tarihine kadar SODES-BİS aracılığıyla ve yazılı olarak valiliklere bildirilmesini istediğini belirten Vali Tuna, “İllerde istihdamın artırılması, sosyal içermenin, spor, kültür ve sanatın geliştirilmesine yönelik olarak usul ve esaslara göre projeler hazırlanması ve bunların desteklenmesine ilişkin usul ve esasları bakanlığımız belirlemiştir. Özellikle sosyal içerme projeleri olarak söylenen; yoksulluğun azaltılması, yaşlı, engelli, kadın ve çocuklar gibi toplumun öncelikli kesimlerinin yaşam standartlarının yükseltilmesi, bunlara götürülen hizmetlerin kalitesinin artırılması ve toplumsal bütünleşmenin sağlanması amacına yönelik projeler, sosyal içerme başlığı altında teşvik ediliyor. Başka bir başlık istihdam. İstihdam konusundaki projeler, ilimizde istihdamın artırılabilmesi için ildeki ihtiyaçlara uygun oranlarda nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesine yönelik projeler oluyor. Birde kültür, sanat ve spor konularında hazırlanacak projelerle de, toplumun ihtiyaç duyacağı kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin geliştirilmesiyle özellikle çocukların ve gençlerin bu tür faaliyetlerden yararlandırılmasına ve yönlendirilmesine yönelik projeler. Bunun yanında kurumsal kapasiteyi artırmaya yönelik çalışmalar var. Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyeler, üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları bu projeleri yapabilecek ve başvurabilecek durumdadırlar. Bu projelerin hazırlanarak bize sunulması gerekmektedir. Bunları sizlerden bekliyoruz” dedi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına Vali Tuna’nın yanı sıra, Vali Yardımcıları Fatih Çelikkaya ile Tarık Açıkgöz, Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, Haliliye Kaymakamı Ali Yımaz, Karaköprü Kaymakamı Ahmet Yıldız, İŞKUR İl Müdürü Sait Ardan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Valilik Danışmanı ve Proje Koordinatörü İbrahim Akgün ile öteki yetkililer katıldı.