Şanlıurfa’da milletvekili ve başkan eşleri, kadınlara Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ve Yeni anayasayı anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi, beraberinde Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’nin eşi Filiz Cevheri, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün eşi Betül Beyazgül, ilçe belediye başkanları eşleri ve AK Parti Şanlıurfa İl Kadın Kolları Yönetimi ile birlikte Suruç ve Birecik’te bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Başkan eşleri ziyaretlerinde, yeni sistemi ve anayasa değişikliğini anlattı. İlk olarak Suruç’a giden Sema Çiftçi ve beraberindeki kadınlar, Suruç Öğretmenevinde bölge kadınları ile buluştu. Katılımcılara teşekkür eden Sema Çiftçi, "Biz, büyük bir aileyiz" dedi.

Konuşmasını birliktelik vurgusu yaparak sürdüren Çiftçi, "Kadın birlikteliğini göstermek için tüm ilçelerimize gidiyoruz. Birlikteliğimiz gerçekten çok önemli. Suriye’de yaşananları ve 15 Temmuz’da olanları hep birlikte gördük. Tüm bunlar dış mihrakların oyunları ve halkımız hiç bir zaman bu oyunlara gelmeyecektir. Bizi bölmeye çalışıyorlar ama yapamayacaklar. Tek millet, tek vatan ve tek devlet için hepimiz evet diyoruz" diye konuştu. Daha sonra konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, hep birlikte geleceğe yürüdüklerini belirterek, "Kadının olduğu toplumlarda barış vardır, sevgi vardır birliktelik vardır. En önemlisi ’demokrasi vardır’ der bizim Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Ve işte bizler bugün buralarda toplanabiliyorsak ve fikrimizi özgürce söyleyebiliyorsak ve evet diyebiliyorsak bunun kaynağı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır" şeklinde konuştu. Aysel Göncü’nün ardından konuşan Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’nin eşi Filiz Cevheri ise, "İnşallah 16 Nisanda kadınlarımızın da özverili ve inançlı çalışmalarıyla sandıklardan netice olarak evet çıkacak. Ülkemizin geleceğini değiştirip dünya tarihine bir iz düşmüş olacağız" dedi.

İkinci adres Birecik oldu

Sema Çiftçi ve beraberindekiler Suruç buluşmasının ardından Birecik ilçesine geçti. Buradaki buluşmalarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’i ağırlayan kadınlar hep birlikte evet diyerek desteklerini sürdürdü. Gün içerisinde süren program çerçevesinde Bakan Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Partili milletvekillerinin konuşmalarını alkışlarla destekleyen kadınlar akşam saatlerinde kent merkezine döndü.