Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Kudüs Platformu, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını kınadı.

İlçenin Kanlıkuyu Meydanı’nda bir araya gelen Siverek Kudüs Platformu üyeleri kortej yürüyüşü düzenledi. Cumhuriyet ve Hürriyet caddelerinden yürüyerek İsrail’i kınayıp sloganlar atarak yürüyen platform üyeleri, Lezgonun Parkı’nda önce Kuran-ı Kerim okudular. Daha sonra Siverek Kudüs Platformu adına basın açıklaması yapan Mahmut Hanpolat şunları söyledi:

"1948 yılında İslam coğrafyasının göbeğine müzmin bir ur gibi yerleştirilen Siyonist İsrail, altmış küsür yıldan beridir açtığı işgal, zulüm, katliam, işkence çığırını yeni bir aşamaya taşımaya çalışmaktadır. Bu terörist devlet, bir buçuk milyar müslümanın gözlerinin içine baka baka, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’yı Müslümanlardan arındırmaya, o bölgeyi havralar inşa etmeye heveslenmek suretiyle Yahudileştirmeye, necis postallarıyla kirletmeye çalışarak adeta dünya Müslümanlarının sabrını sınamaktadır.

ABD ve başta İngiltere olmak üzere avanesi, İslam ülkeleri üzerindeki tüm emellerini; Müslümanları siyaseten esir almak, kültürel olarak kendine benzetmek ve Müslümanları birbirine kırdırmak siyasetiyle gerçekleştirmektedir. On yıllardan beridir Müslüman halklar üzerine uyguladıkları siyasi, askeri, ekonomik, kültürel hegamonyayla Müslüman halkları tepkisiz, zulme ses çıkarmayan, tembel, okumayan bir yığına dönüştürmek istemektedirler. Buradan aldıkları cesaretle ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya hunharca saldırmaktadırlar.

Küresel istikbar tüm dünya Müslümanlarının bir araya gelme ihtimali karşısında tir tir titriyor. Onlar tüm cesaretini Müslüman halkların bölünmüşlüğünden, parçalanmışlığından, ortak hareket edememelerinden almaktadırlar. Bu mazlum halklar ayağa kalkacak ve bağrından bir Ömer bir Selahaddin-i Eyyubi çıkaracaklardır."

Okunan basın açıklamasının ardından dua okuyan kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.