Yaklaşık 7 ay önce açılan ve çalışmalara başlayan Siverek Sosyal Hizmet Müdürlüğü resmi açılışı yapıldı.

Açılış törenine Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, İl Müdür Yardımcısı Ramazan Beşkat, Siverek Sosyal Hizmet Müdürü Barış Demir, personeller ve vatandaşlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, müdürlüğünün çalışmaları hakkında Vali İzzettin Küçük ve Milletvekili Kasım Gülpınar’a bilgi verdi. Nüfusu 50 bini geçen ilçelerde sosyal hizmet merkezi açtıklarını belirten Demirkol, merkez ilçeler, Ceylanpınar, Siverek, Suruç ve Harran’daki vatandaşların il merkezine gitmesine gerek kalmadan, kendilerine yakın olan ilçelerde her türlü işlerini halledebileceklerini belirtti. Demirkol, hizmete giren merkezde, kentin merkez ve köylerindeki ihtiyaç sahibi çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, şehit yakınları, gaziler ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra psiko-sosyal destek, aile danışma ve rehberlik hizmetler sunulabileceğini belirtti. Siverek Sosyal Hizmet Merkezi’nin bölgedeki bu yöndeki ihtiyacın büyük ölçüde karşılayacağını vurgulayan Demirkol, burada vatandaşlar için güzel projelere imza atacaklarını söyledi.

Demirkol, “Şehit yakınları, engelliler, ilçede kreş açmak isteyenler, sosyal yardımlardan veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın kamuoyuna sunduğu hizmetlerden faydalanmak isteyenlere hizmet verecek, merkezimizde her türlü işlerini sorunlarını çözecek, işlerini göreblecek. Dileğimiz bu tür merkezlerin tüm ilçelerde yaygınlaşmasıdır” diyerek, Siverek Sosyal Hizmet Merkezimiz hayırlı olmasını diledi.