Siverek Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi’nde bayanlar için açılan okuma yazma kurslarına devam eden kadınlar 2. kademe sertifikalarını ilçe Kaymakamı Hamza Erkal’dan aldılar.

Üç ay önce başlayan okuma yazma kursuna devam eden 36 bayandan on ikisi birinci kademe okuma yazma kursunu başarıyla bitirip belgelerini alırken bayanların ikinci kademe kursuna da katılacakları ifade edildi.

Aile Destek Merkezi’nde düzenlenen sade bir törenle belgeleri hak sahiplerine teslim eden ilçe Kaymakamı Hamza Erkal, bilinçli toplumların ancak bilinçli anneler ile meydana geleceğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Kadınların eğitimine, kendilerini ifade edip yaşamın her alanında söz sahibi olmalarına önem veriyoruz. Hizmete açtığımız destek merkezlerinde çok yönlü programlarla kadınlarımıza kurs imkanı sunuyoruz. Kurslara katılan anneleri de düşünerek aile destek merkezi bünyesinde ana sınıfı oluşturduk. Okuma yazma kursunda başarılı olan bayanları tebrik ediyorum. Siverekli bayanları kurslara davet ediyorum.”