3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Siverek Sosyal Hizmet merkezi düzenlediği etkinlikte engelliler doyasıya eğlendi.

Siverek El-Cabir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan etkinliğe Siverek AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Saltoğlu ile kurum temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Polatoğlu, “Sosyal hizmetler merkezinin Siverek gibi büyük bir ilçede kurulmasına vesile olan Şanlıurfa milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’a, İlçe Kaymakamı Hamza Erkal’a ve emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum. Bu merkezimizin başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere sosyal yardıma ihtiyacı olan tüm bireylere katkı sunacağına inanıyorum” dedi.

Engellilerin toplumun birer parçası olduğuna dikkat çeken AK Parti İlçe Başkanı Çelik, tüm engellilerin 3 Aralık engeliler gününü kutlayarak, “Her insan birer engelli adayıdır. Hiç kimse yaşadığı zamana kanarak aldanmasın” dedi.

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’a verilen plaketi Çelik alırken, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal adına ise Yazı İşleri Müdürü Murat Tüysüz aldı. Sosyal Hizmet uzmanı Mesut Karacabey katılımcılara engellilerin yaşamlarının iyileştirilmesini gösteren slâyt sunumunu yaptı.

Etkinlikte bazı engelli öğrenciler şiir okudu. Siverek belediyesi halk müziği korusu eşliğinde oyunlar oynandı ve halay çekildi.